Ръкавици Answer Clash

Предполагам, че редовните читатели ще си спомнят отличните ми впечатления и хвалби по отношение на ръкавиците Answer Won, с които карах през голяма част от сезон 2018. В края на статията за тях се бях зарекъл, че вероятно ще ги ползвам и през следващата година, т.е. през 2019, но не се случи точно така. Не защото нещо им има – напротив, все още са във вида от снимките в статията; слагах ги няколко пъти като резервни, но основните ръкавици на пръстите ми през 2019 г. бяха отново Answer, само че един още по-достъпен модел – Clash.

Продукт: Ръкавици Answer Clash
Размер: M
Тегло: 43 грама (чифт)
Цена: 33.99 лв.
Продължителност на ползването: 9 месеца / 1210 км
Други модификации на модела/продукта: Предлагат се в две разцветки.

Реших да си купя тези ръкавици по две причини: първо, те много наподобяваха споменатия модел Won (като дебелина и плътност на материалите, проветривост и общи характеристики); второ, цената им е много изгодна. Затова в онзи момент си казах – ако този продукт за 33.99 лв. се окаже толкова издръжлив, колкото по-скъпия, едва ли ще има какво повече да се желае от него! И ми беше много интересно да проверя здравината на Clash, поради което те заеха трайно място в раницата ми, а Won отидоха в гардероба като резерва.

Като дизайн Clash са от по-пъстрите модели на пазара, което може да не допадне на всеки. В моя случай синьо-зелената разцветка се връзваше идеално с голяма част от екипировката ми, пък и аз харесвам подобни десени, в които са преплетени по приятен начин надписи и лога; не ми пречи такъв тип „шарения“.

Сравнявайки ги с Won, Clash имат почти същата конструкция – дланта е от изкуствена кожа Amara; горната част е от дишаща мрежеста материя, но с една идея по-плътна от тази на Won, т.е. по-малко прозираща; горната страна на палците е от хавлиен плат, за да бършете с тях каквото се наложи – очила, носове и прочее; пръстите са анатомично оформени и гъвкави; от долната страна на пръстите има силиконови точици за по-добър контакт; отворите откъм китките са с ластик и не са нито много стегнати, нито пък твърде отпуснати, така че слагането и свалянето от ръцете е лесно и бързо. В цялост Clash (в размер М, който е обичайният за мен) прилепнаха идеално към ръката ми, без да ми стягат, но и без да са излишно отпуснати. Като удобство са напълно сравними с всеки друг чифт, от който съм бил доволен.

Реклама

Разбира се, има и доста разлики, които да оправдаят по-високата цена на Won, респективно по-ниската на Clash. При Clash дланите не са перфорирани и както казах, материята от горната страна е с една идея по-малко проветрива, което не е задължително минус, особено в преходните сезони. Пръстите на моите Clash са без онези специални „отварящи“ се шевове, макар че и така не съм имал никакви проблеми със свободното сгъване на пръстите. Още по-добрата новина е, че за новия сезон Answer са добавили такъв детайл и към този достъпен модел. При Won върховете на показалците са оптимизирани за работа със сензорни екрани, докато при Clash тази функция липсва. За мен това не беше проблем, тъй като най-сигурно и удобно работя с телефона си без ръкавици. За протокола ще отбележа, че имаше случаи, когато успявах да отговоря на входящо повикване, без да свалям ръкавиците, но като цяло трудно се случва от първи път.

По отношение на най-важното за мен качество (наред с удобството) – здравината – Answer Clash издържаха изпита с отличен. Цял сезон ползване (нарочно не казвам само каране), никакво жалене и състоянието им към момента може да видите на снимките долу – няма никакви скъсвания на дланите или на върховете на пръстите; има известно протриване от горната страна, най-вече на лявата; има и едно малко прокъсване на шева отстрани на показалеца на дясната ръкавица. Аз лично не мога да искам повече издръжливост от ръкавици, които са сравнително тънки, проветриви и леки.

Заключение

Answer Clash се оказаха не по-малко издръжливи (може би дори и повече!) от модела Won, за който вече имах отлични впечатления. Те са и също толкова удобни, макар че отстъпват малко като детайли и екстри, а в някаква степен и като ниво на проветрение. Ако трябва да съм честен обаче, това „отстъпление“ е твърде незначително и за повечето хора може би няма да има никакво значение. Затова пък цената, която е с 20 лв. надолу, е сериозно предимство на Clash не само сред моделите на Answer, но изобщо в сегмента на ръкавиците. Така че ако търсите сравнително тънки, доста удобни и много здрави ръкавици на достъпна цена, препоръчвам ги с тия две ръце, на които ги слагах при почти всяко каране през изминалия сезон. 🙂

+

Удобни, леки и проветриви.

Изключително издръжливи (особено за такъв тип ръкавици).

Много изгодни.

За контакти:
Гепард Сайкъл
0878 55 22 98
www.gepard.bg
[email protected]
https://web.facebook.com/Gepard-495625403944413/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>