SiS – хранителни добавки за всички, които обичат спорта

Името SiS идва от Science in Sport (наука в спорта) и още от него идва впечатлението, че тези продукти за хранене, хидратиране и възстановяване при активни спортни занимания наблягат в голяма степен на съвременните научни достижения в тази област. Компанията е базирана във Великобритания и в екипа ѝ са включени хора с докторски степени и дългогодишен опит в областта на спортното хранене и специализираните добавки, които работят в тясно сътрудничество с десетки елитни спортисти, сред които Крис Хой (най-успешният британски олимпиец в колоезденето), Team Sky (един от най-известните професионални отбори по шосейно колоездене), британската федерация British Cycling, плувецът Адам Пийти, футболният отбор Манчестър Юнайтед и др.

Едно от нещата, на които SiS обръщат най-сериозно внимание, е чистотата и честността в спорта. Всички техни продукти са разработени с мисълта за здравето на спортистите и в пълно съответствие с антидопинговите изисквания. Компанията подбира проверени и безвредни суровини и използва производствен процес с постоянен контрол върху качеството, включително и от външна лаборатория, която се грижи за проверката на всяка партида, слизаща от поточната линия, за съответствие със стандартите на Световната антидопингова агенция (WADA). Тази програма на производителя се нарича Informed Sport и всички продукти с такова означение са безопасни за употреба от професионални спортисти.

В България можете да намерите продуктите на SiS във верига магазини Bike Center. Много от тях се продават не само в единични опаковки, но и в по-големи бройки, при което можете да спестите В следващите редове ще ви представя някои от най-популярните продукти на тази британска марка.

Енергийни десерти

Енергийните десерти (барчета, блокчета, вафли или както другояче ви харесва да ги наречете) са едно от най-популярните средства за набавяне на енергия по време на каране, тъй като са компактни и лесно преносими, но в същото време и достатъчно питателни, за да поддържат енергийния ви баланс дори при сериозни физически натоварвания.Освен това, макар и малки като размер, те създават чувство на заситеност, т.е. няма да останете с усещане за празен стомах.

Всички десерти на SiS са произведени от здравословни продукти с естествен произход, най-вече различни видове плодове. Тази група продукти е обединена под името GO Energy bar и се предлага в няколко разновидности с различен вкус и грамаж, но също и с различен състав. Така например десертите GO Energy & Caffein bar съдържат, наред с въглехидратите, които осигуряват енергията, и 75 мг кофеин, който действа стимулиращо и ободряващо на мозъка и по този начин намалява усещането за умора и позволява на спортистите да упражняват високи натоварвания по-дълго време. Друг подобeн продукт с допълнителни качества е GO Energy & Protein bar – както личи от името му, освен въглехидрати, той съдържа и 10 грама соев протеин, който подпомага изграждането и поддържането на мускулната маса.

Енергийни гелове

Подобно на десертите, енергийните гелове осигуряват съществена доза въглехидрати за организма, които са най-важната храна по време на интензивно натоварване. Те също са компактни и лесно преносими в раница, джобове на дрехите и т.н. Основното им предимство е, че в повечето случаи се усвояват по-бързо и лесно. Ако има недостатъци, те са по-скоро въпрос на субективни предпочитания, доколкото не всеки обича подобна храна под формата на гел. Но спортистите отдавна са свикнали да използват подобни продукти заради бързата енергия, която осигуряват, а и заради по-бързата им консумация, включително и в движение, ако се налага.

Геловете на SiS също са произведени от естествени и здравословни продукти, като и тук има различни разновидности. „Стандартният“ модел е GO Energy Isotonic – това е гел, доставящ необходимите въглехидрати, чиято формула е такава, че не изисква да пиете вода с приемането му. При много други продукти „наливането“ с вода е задължително за правилното им усвояване, но това не винаги е приятно за потребителя. С GO Energy Isotonic Gel този проблем изчезва, защото продуктът се усвоява бързо и лесно без вода. Сред другите видове гелове най-популярни са GO Energy+Caffeine (със 75 мг кофеин) и GO Energy+Electrolyte (който съдържа соли за възстановяване на изгубените чрез потенето електролити).

Напитки на прах

Тези продукти също са много удобни и популярни за редовно спортуващите, а SiS ги предлага в различни видове опаковки и с различен състав и предназначение.

SiS GO Energy Powder е класическа „енергийна“ напитка, т.е. най-важното в нейната формула са въглехидратите. Може да се разрежда в различни концентрации и предназначена най-вече за „зареждане“ с въглехидрати преди интензивно физическо натоварване. Предлага се в кутия или в сашета (пликчета).

SiS GO Electrolyte Powder е напитка, която съдържа както въглехидрати, така и натрий. По този начин тя не само осигурява енергия за спортуващия, но възстановява и електролитния баланс, което улеснява приема на вода и въглехидрати, намалява риска от схващания и т.н. Предназначена е за ползване по време и след физическа активност. Предлага се в кутия или в сашета (пликчета).

Възстановяваща напитка SiS REGO Rapid Recovery се консумира веднага след тренировка и подпомага възстановяването на организма. Съдържа микс от въглехидрати (22 грама), протеини (20 грама) и електролити, заедно с витамини и минерали. Бързото запълване на запасите от гликоген и осигуряването на протеин ви помага да извлечете максимума от тренировката и ви подготвя за следващата сесия.

Хидратиращи таблетки

Ако не искате да се занимавате кутии, дозиращи лъжици или не обичате сашетата, тогава SiS GO Hydro може да стане любимия ви продукт за получаване на електролитна напитка, която да утолява жаждата и да възстановява баланса на солите в организма. Една кутийка съдържа 20 ефервесцентни таблетки – просто разтваряте една таблетка в 500 мл вода (например в бидона на велосипеда) и получавате хидратираща напитка с идеална концентрация на натрий.

Цялата гама от продукти на SiS в Bike Center можете да разгледате тук: https://www.bikecenter.bg/science-in-sport/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>