Какво ново в гамата на Cube за 2020 г.?

 За всички фенове на марката, пък и за всеки, който се интересува от нови продукти, екипът на Bike Center подготви тази статия за рубриката „На пазар“, в която представя някои акценти сред моделите на Cube за следващия сезон.

Cube Bikes продължават експанзията си в световен мащаб и затвърждават лидерството си на пазара в десетки държави. Съотношението цена/качество прави немската марка топ избор във всеки един сегмент на колоезденето. Гарантираното от Cube е, че за всеки има подходящ модел, и това определено е така! Гамата на германците за 2020 година впечатлява с още няколко интересни модела спрямо миналия сезон, за които ще ви разкажем в следващите редове.


1. Cube Stereo Hybrid 140

Универсалността на планинския велосипед има ново име и то е Stereo Hybrid 140. Изграден с новата задвижваща система от четвърто поколение на Bosch, карбонова рамка, опираща се на богатия опит на Cube в хибридните байкове, и ефективна кинематика на окачването, този модел представлява нова порода изцяло планински e-MTB.

Инженерният екип на Cube разработи чисто нова концепция за тази рамка, изграждайки модулната батерийна система CUBE, за да скрие напълно захранващия елемент на Bosch вътре в елегантната въглеродна тръба. Твърдият капак осигурява защита и абсорбиране на ударите за батерията, а достъпът до бутоните и скритата ключалка правят хибридния модул лесен за използване и защитен от нежелано внимание.

Още повече, новата система освобождава достатъчно място за батерия с по-голям капацитет от преди, което означава разширен обхват и по-дълги дни в планината. Четвъртото поколение задвижващ електромотор Bosch CX седи в собствения си корпус, докато алуминиевият заден триъгълник разполага с ос Boost 148 за ефективен трансфер на мощност, по-големи лагери за по-дълъг живот и свързване, проектирано да пасне на стила на каране в планината.

Защото кой иска да се занимава с проблеми с батерията и задвижването, когато вместо това може да прекара още един дълъг ден в планината? Цялата универсалност на маунтин байка, само че изцяло предефинирана: това е Stereo Hybrid 140.


2. Cube Stereo 170

Байковете, които са способни да се спускат с висока скорост по стръмните пътеки, прескачайки камъни и дънери, се смятат за еднопосочни машини, които са добри само надолу, но издишат, когато се наложи да качваме нагоре. Вече не!

Stereo 170 с 29″ гуми хваща книгата с правилата за дългоходовите велосипеди и я разкъсва на парчета. Лек и супер повратлив, този байк пренаписва законите в сериозното планинско колоездене, защото вече може да отидете навсякъде и да се спуснете бясно през полуочертаните пътеки.

Работата на шока и вилката Fox ще превърнат и най-дълбоките трапове в лека неравност, давайки увереност във възможностите ви. Скоростната система на Shimano 1х12 XT дава легендарното, така надеждно и плавно превключване и несравним обхват на предавките.

Усъвършенстваната кинематика доставя страхотно удоволствие, защото карането е плавно, педалирането ефективно и работата на очакването прогресивна и предвидима.

Многото фини настройки позволяват нагаждане спрямо всеки стил и всеки терен и то за минути. Четирибуталните спирачки на Shimano вдъхват сигурност, когато пътечката загрубее, а обратната връзка и сцеплението на гумите Schwalbe рядко могат да подведат опитния карач.

Не слушайте хората, които казват, че не можете да имате всичко. Наистина можете и този байк е доказателството!


3. Cube Aim

Приключенията в планината започват с велосипед, на който може да разчитате; придружител, с който да преминете безпроблемно през всеки камък или корен, независимо от маршрута ви.

Cube са изобретили Aim, използвайки опита си в изграждането на алуминиеви рамки, за да създадат комфортен байк, с който да боравите интуитивно и безопасно. В новия модел за 2020 г. виждаме усъвършенстван дизайн на рамката, така че монтирането на калници и багажник да е по-бързо, по-лесно и по-сигурно, а надеждните компоненти са допълнени с амортисьорна вилка Suntour и мощни механични дискови спирачки.

Резултатът е велосипед, който наистина ще ви вдъхнови да изследвате много нови места на две гуми.


4. Cube Flying Circus

Flying Circus е велосипедът на Cube за dirt jump. Той е с перфектно балансирана геометрия, изглежда страхотно и е изключително надежден. Може да изберете между двата размера на горната тръба, в които се предлага велосипедът, според стила ви на каране.

Ушита за задната ос са регулируеми, а чашките интегрирани, което допринася за намаленото тегло. Вилката е Manitou Circus Comp, 28T BMX курбели, хидравлични дискови спирачки Shimano – всичко необходимо, за да усъвършенствате стила си.


5. Cube Reaction

От Cube са пожелали да направят нещо малко по-специално с Reaction TM. Готов за пътеките твърдак, очакващ нови пътешествия и притежаващ всичко необходимо, за да ви отведе до следващо ниво в карането на велосипед.

Снабден е с по-широки гуми, X-Fusion RC 32 вилка със 130мм ход, Newmen периферни компоненти със 760 мм кормило, което ви гарантира увереност и контрол. Към всичко това добавяме могъщите Magura MT Thirty спирачки и Sram 1×12 скоростна система… Достатъчно специален велосипед, нали?


6. Велосипеди със скосена горна тръба

В обхвата на категориите „Tour“ и „Urban“, както с електрическо задвижване, така и с класическо, Cube представи скосена горна тръба, но не ги маркира като „специфични за жените“. Компанията призна, че по-специално електрическите велосипеди привличат голям брой по-възрастни клиенти с намалена подвижност, и скосените горни тръби често са определяни като по-удобни за качване. Повече хора на колела и повече хора да останат активни по-дълго? Доста добра идея, ъсс сигурност!


7. Велосипеди с калници, динамо и кошове


Много велосипеди на марката се предлагат с опция „полезност“: пълни калници, багажник и интегрирани светлини (или с динамо, или захранвани от батерията на e-байка). Това са велосипедите, които ще ни отведат на работа, до магазина или до училище и по-важното от екологична гледна точка – ще ни изкарат от колите ни.

Тези малки, но съществено улесняващи ежедневието ни „екстри“ правят този тип колела най-практичните на пазара. А за още по-голямо удобство всички те се предлагат и в електрически вариант. Е, лесно е да слезем от колата, нали?


Купи най-подходящия за теб Cube в 13 магазини – сервизи в страната или поръчай онлайн с безплатна доставка:

  1. София, жк. Гоце Делчев, бул. България №55-57 – тел. +359 893 014 314
  2. София, жк. Редута, ул. Живко Николов №41 – тел. +359 892 245 391
  3. София, жк. Младост 1, бл 1а. – тел. +359 899 113 317
  4. София, жк. Лозенец, ул. Богатица №20 – тел. +359 879 062 660
  5. София, жк. Люлин 7, бул.Джавахарлал Неру, бл.752 – тел. +359 890 900 980
  6. София, жк. Лагера, бул. Цар Борис III №100 – тел. +359 893 390 649
  7. София, жк. Овча Купел 1, бул.Президент Линкълн, бл.107 – тел. +359 897 999 607
  8. София, жк. Изток, ул.Райко Алексиев №3 – тел. +359 892 245 392
  9. София, ж.к Света Троица, бл. 16 вх.Г – тел. +359 895 370 428
  10. София, ж.к Витоша, бул. Симеоновско шосе 120 – тел. +359 894 628 058
  11. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 25 – тел. +359 897 999 231
  12. Бургас, ул. Цар Симеон 102 – тел. +359 893 305 426
  13. Пловдив, бул. България 186 – тел. +359894623496

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>