В крак с новите технологии чрез продуктите на SKS Germany

SKS Germany от десетилетия е сред лидерите в производството на велоаксесоари като помпи, калници и др. В 21 век обаче потребителите се нуждаят и от продукти, които да ги улеснят при използването на смартфони. Известно е, че в наши дни все повече хора ползват мобилните си телефони по време на каране, при това с най-различни цели (в зависимост от инсталираните приложения) – за навигация, за следене на различни показатели при тренировка или дори като велокомпютър. И макар че големият сензорен екран и богатата функционалност на различните софтуери са изключително удобни, не винаги може да се каже същото за монтирането на телефона към кормилото, а батерията обикновено не харесва навигационните приложения и се изчерпва доста бързо. SKS знаят това и се постараха да отговорят на тези нужди на съвременните колоездачи по най-добрия начин – чрез аксесоарите от серията COMPIT.


Стойките за телефон Compit и Compit/E (за е-байкове) се монтират към кормилото (съвместими с диаметри 22.2, 25.4 и 31.8 мм) и дори включват приставка за фар, която се добавя в предната част. По същия начин можете да монтирате и приставка за екшън камера, която се купува отделно. Телефонът се прикрепва към поставката чрез специален байонет. За целта трябва да си купите твърд калъф от SKS (налични са такива за някои от най-популярните марки и модели смартфони), чиито гръб е снабден с въпросния байонет. А какво да правите, ако телефонът ви не е сред „избраните“? Първо му купете подходящ за него твърд калъф (не трябва да е силиконов или от няколко части!) от кой да е магазин за такива аксесоари, след което се снабдете с универсалния преходник на SKS, който се залепва здраво към гърба на калъфа чрез лепенка 3М. По този начин всеки смартфон става съвместим със системата Compit и може да бъде здраво прикрепен към стойката на кормилото – хоризонтално или вертикално, а също и с променлив ъгъл, така че да виждате екрана възможно най-добре. 

Ако искате да ползвате телефона си за навигация и при по-дълги карания, тогава е най-добре да помислите направо за комплект Compit+ или Compit/E+. В тях е включена и специалната външна батерия +COM/UNIT с капацитет 5000 mAh, която може да осигури до 10 часа работа на смартфона ви, дори и в режим навигация. Батерията е водоустойчива и е снабдена с NFC чип, който позволява обмен на данни с подходящи телефони. Модулът +COM/UNIT е Qi-сертифициран, т.е. може да зарежда безжично смартфони, които поддържат този стандарт. За всички останали е предвиден изходящ USB порт и три различни кабела за свързване.

Вижте кратко представяне на аксесоарите Compit и в този видеоклип:

Специфичното при вариантите за е-байкове Compit/E и Compit/E+ e, че могат да бъдат напълно интегрирани с дисплеите на Bosch Intuvia и Nyon, а също така позволяват телефонът и/или външната батерия да бъдат зареждани от голямата батерия на е-байка.

Вижте и поръчайте продуктите от серията Compit тук: https://velosiped.bg/blog/post/stojka-i-kal-f-za-telefon-ot-sks-germany.html.

Покрай цялата тази система е разработено и безплатно приложение за мобилни телефони SKS MY BIKE, което се включва автоматично (чрез сигнала от NFC чипа) при монтиране на телефона към външната батерия, и предоставя на потребителя няколко важни функции: навигация, дигитален звънец, скоростомер и велопаспорт. Последното означава, че в телефона си въвеждате важни данни за байка и собственика, които при кражба или инцидент могат да бъдат изпратени бързо към полицията или споделени чрез интернет. В случай на спукана гума чрез приложението можете да видите къде наблизо има възможност да я напомпате или машина за купуване на резервни гуми.

В тази връзка тепърва ще се появяват и нови продукти, които ще обогатяват възможностите на приложението MY BIKE. Така например през пролетта на 2020 г. се очакват сензорите за следене на налягането в гумите AirSpy SV, които ще изпращат информация директно към телефона ви (или към подходящ велокомпютър) чрез безжична връзка ANT+ или Bluetooth.

https://velosiped.bg/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>