Откриване: Мурдарица Даунхил + BigAirBag

В началото на лятото открихме Pump Track Samokov. Тогава ви обещахме скоро нова изненада. Е, тя вече е факт! Приятели, заповядайте да открием заедно най-новото трасе за спускане!

Още като го набелязахме, разбрахме, че това ще е новото „летище“. Ние от NoBrainz, заедно с екипа от хижа „Мечит“, се трудихме неуморно почти цялото лято, за да подготвим новото трасе. Хижа „Мечит“ се намира в местността Говедарника в подножието на връх Малък Мечит. Представлява комплекс от две сгради – стара и нова. И двете сгради са напълно обновени и предлагат много добри условия за настаняване.

Събитието ще бъде разделено на няколко етапа, като единият от тях ще е изкачване на пътя от с. Говедарци (Доспей Махала) до хижа „Мечит“, който е с приблизителна дължина 5 км и денивелация 420 м.

Вторият етап ще бъде разглеждане и обсъждане на трасето „Мурдарица“ (пеша или с велосипед). После ще продължим с атрактивни скокове на поляната пред старата хижа на AIRBAG-a, осигурен с любезното съдействие на Община Самоков.

През цялото време за вашето музикално настроение ще се грижат DJ O.J. и приятели.

Реклама

За всички, които желаят да покарат на новото трасе „Мурдарица“, ще бъде организиран транспорт за извозването на велосипедите от долна точка.

Трасето е замислено и изградено като писта за високи нива на адреналин и максимално удоволствие от спускането. Желаещите да участват в събитието трябва да носят със себе си задължителни протектори (каска, наколенки, налакътници).

Любители на разнообразието и силните емоции, очакваме ви на 19 и 20 октовмри 2019 г. (събота и неделя) на най-новото трасе – Мурдарица DH!

GPS координати на точката за извозване:
42.24116 / 23.46829

GPS координати на хижaта:
42.224904 / 23.460697

https://www.facebook.com/events/396610194353820/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>