Фабио Уибмер, който превръща триковете с колело в детска игра

Ако някога ви се случи да видите велосипедист, който прави едни от най-сложните трикове в спорта да изглеждат сякаш са детска игра, най-вероятно това ще е Фабио Уибмер. Младият австриец не поставя ограничения пред себе си и таланта, който притежава, и е способен да превърне всяко едно място в поле за изява. Затвърждават го и последните видеоклипове, в които велосипедистът е главен герой, и особено „Законът на Уибмер“.

Фабио отвежда колелото си в няколко австрийски града – Инсбрук, Залцбург, Виена и Линц. Въпреки лабиринта от неволи, които предоставя градската среда, 24-годишният австриец с лекота изпълнява впечатляващи трикове – различни скокове, както и предни и задни превъртания.

Реклама

“Самият аз осъзнавам, че животът в големите градове става все по-забързан. Затова колелото е моето бягство от хаоса. Докато карам, съм способен да си поема глътка свеж въздух и да се успокоя. Надявам се, че и за хората, които ме наблюдават, е така.” – споделя Уибмер.

Приключенията на колоездача не остават недокументирани, като оказва се, че всъщност заснемането на нещо подобно се оказва по-голямо предизвикателство и от самото каране. В това може да се убедите, ако гледате филма за създаването на Wibmer’s Law: https://www.youtube.com/watch?v=a_TGosXdLTk.

На вдъхновяващи фото и видео материали на Фабио Уибмер в действие на две колела можем да се насладим в сайта на Red Bull, във видеоканала Red Bull Bike и в канала на Фабио Уибмер.


Снимки: Philip Platzer/Red Bull Content Pool


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>