Рекорден брой участници във финала на Детските колоездачни серии

130 деца и младежи от всички краища на България премериха сили в Ловеч през уикенда

През изминалия уикенд (31 август – 1 септември) в град Ловеч се проведе шестото поредно издание на събитието „Деца на колела“, което тази година беше и шести финален кръг на Детските колоездачни серии за 2019 г. Над 130 деца и младежи от цялата страна се включиха в оспорваната надпревара.

Състезанието по традиция се провежда в парк Стратеш по две различни трасета – едно късо и по-леко трасе за най-малките до 9 години и едно интересно, еднокилометрово трасе, включващо най-различни елементи и препятствия като виражи, скокове, стръмни участъци и камъни за по-големите.

В неделния ден, когато се проведе финалът на колоездачните серии, състезателното трасе беше много сухо и прашно, което допълнително затрудни участниците, а най-добро време за деня успя да постигне 15-годишният Димитър Мазнейков от град Петрич, който успя да се спусне за 1:21.40 минути, което заслужено го нареди на първото място в категория 15-16.

В по-малката възрастова група на 13-14 годишните най-бърз беше плевенчанинът Калоян Янкулов, който с победата си в Ловеч си осигури и победата в сериите за сезон 2019. На второ и трето място след него се наредиха Роберто Василев и Иван Коцев.

При 10-12 годишните победата завоюва Енчо Янков, представител на отбора на Райдърс Юнайтед, с време от 1:33.20 минути, но за съжаление точките, спечелени от състезанието, не му достигнаха да спечели крайното класиране в сериите и той остана на втора позиция. Втори в Ловеч и първи в турнира се класира бургазлията Росен Ранков, а трети в състезанието и в сериите се класира Мартин Кущинаров от град Девин.

Реклама

Събитието се  проведе с финансовата подкрепа на Община Ловеч, a за всички участници и победители в надпреварата имаше осигурени много награди, предоставени от магазини SLS.

Детските колоездачни серии се провеждат за четвърта поредна година на различни локации в страната, а тази година домакини на шестте кръга от турнира бяха Петрич, Добрич, Бургас, Пампорово, Ботевград и Ловеч. През целия сезон участие в сериите взеха рекордния брой от  над 200 деца и младежи от всички  краища на България, а организаторите на турнира от Българската колоездачна лига се надяват добрата тенденция да се запази и през следващите години. Повече информация за Българските колоездачни серии във всички дисциплини можете да намерите на www.race-series.com.