Biking Tours | Родопски уикенд Чернатица

Точно между август и септември Biking Tours ви канят на каране по родопския рид Чернатица.

ПРОГРАМА

Ден 1, 31.08.2019 г. | Дедово – Орехово
10:00 ч. Срещаме се в с. Дедово (на 25 км южно от Пловдив).
За личните автомобили е осигурена въоръжена охрана от местната ловна дружинка. 🙂

Денят ни ще започне с изкачване по криволичещи черни пътища и пътечки в посока юг от селото, прониквайки в един от големите и интересни дялове на Родопа планина, а именно Чернатица. Не след дълго достигаме до района на х. „Равнища“, където може да направим кратка почивка и да заредим с вода. Продължаваме с изкачване, минавайки по черен път през тайнствени родопски гори и след десетина километра достигаме билото на планината и най-висока точка за днешния ден, където ще направим отново малка пауза за събиране на групата. Следва по-приятно спускане, с което ще достигнем района на Белочерковски манастир „Св.св. Петър и Павел“, където ще направим по-дълга почивка за обяд. Оттук се открива уникална гледка към с. Косово, Павелско и на юг от тях. Когато всички хапнат и добре отпочинат, продължаваме до крайната точка на днешното каране, с. Орехово. По пътя ще се наслаждаваме на уникални гледки в дълбочина към върховете Снежанка, Мечи Чал и Голям Перелик и на близкия вече връх Персенк. Карането ни за днешния ден ще завърши с няколко километрова пътека, предлагаща серия от емоции и интересни участъци, заради променящите се многократно терени. Разбира се, пътеката е 100% караема за можещите, а за останалите 100% бутаема!

Ето и данните от GPS за днешния ден.
Разстоянието е около 30 км с денивелация + 1 000 м. Очаквано време за изминаване 3-5 ч.
Терен (черни пътища, технична пътека)!
Вода по маршрута има на 3-ти км, в района на х. „Равнища“, и на 20-и км – Бяла Черква.

Реклама

Ден 2, 01.09.2019 г. | Орехово – Персенк – Върховръх – Храбрино

Ще започнем и днешния ден с изкачване по черен път, за да загреем тялото и душата. На около 12 км от селото ще достигнем х. „Персенк“. Тук има заведение, в което бирата е студена, а бобът топъл. След възстановителната процедура продължаваме в посока х. „Върховръх“, като теренът е черни пътища в стил „родопско равно“, или преведено на езика на Нено – джагара-джугара. Яздейки текерлеците („дараците“), ще имаме удоволствието да се възхитим на красотата на Родопа. Около 4 часа след началото на днешното пътешествие ще достигнем района на хижа „Върховръх“, където може да охладим телата и душите с бира и да похапнем отново вкусна храна. Отпочинали, продължаваме към десерта – спускане към с. Храбрино по черен път, преминаващ в игрива пътека след х. „Родопски партизани“. Краят на карането е в с. Храбрино. О тук шофьорите ще бъдат извозени до с. Дедово, за да вземат автомобилите си.

Днешното каране е около 40 км, с положителна денивелация около 1200 метра. Очаквано време за изминаване 4-6 ч.
Терен: черни пътища, пътеки, технична пътека (която може да бъде заобиколена по асфалт).
Вода по маршрута има на достатъчно места.
––––––––––––––
Нощувки: Избрали сме най-доброто!
с.Орехово, къща за гости „Telesfor“, както и на палатки в двора на къщата. Стаите са 2-ки и 3-ки. Цена за нощувка в къщата 35 лв. на човек, а за палатка е 10 лв. на човек.

Храна:
Обяд – носете си суха храна. Вечеря: в къщата за гости по предварителна заявка или на свободна консумация в селото.
–––––––––––––-
Организационната такса за събитието е: 70 лв. и включва водач/и, застраховка злополука, както и съпътстващ транспорт за багажа, палатките, храната и екипировката.
Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до Дедово и обратно, като цената за транспорта е 40 лв. в двете посоки. Велосипедите се транспортират с платформа, без да бъдат увредени или надраскани!

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс,
ЕИК 176964276
BG77STSA93000023219049
STSABGSF
Банка ДСК

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 25.08.2019 г.
Или до запълване на групата.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален тел. както и желание за настаняване и храна!

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/718749171929136/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>