Световни ендуро серии 2019 | 6 кръг | Уислър, Канада

Преди да е приключил седмият кръг от сериите, бързам да наваксам с кратка информация за шестия, който се проведе в Уислър на 10-11 август.


Състезанието в Уислър винаги се е смятало за едно от най-тежките, а сега за пръв път беше в двудневен формат. Легендарният етап Top Of The World с дължина 11 км, който обикновено е решаваш за тази надпревара, беше единствен, но и достатъчен за първия ден, особено като се има предвид, че на старта застанаха около 700 участници. По много критерии състезанието в Уислър може да бъде смятано за най-голямото до момента…

За Изабеу Кордурие (Intense Mavic Cycling) уикендът бе труден – тя претърпя падания и контузи крака си, но преднината, натрупана в кралския първи етап бе достатъчна за крайната победа. Нога Корем (GT Factory Racing) показа завидно постоянство и спечели второто място с една етапна победа и класиране в топ 3 на всички останали етапи. Трета завърши Андреан Лантие Надо (Rocky Mountain/Race Face Enduro Team) под аплодисментите на родната публика.

Реклама

При мъжете Ричи Рууд (Yeti/Fox Shox Factory Race Team) също започна с победа в кралския етап и това като че ли му осигури желания комфорт, за да продължи уверено към поредната си победа. Сам Хил (Chain Reaction Cycles Mavic) настъпи педалите през втория ден и грабна второто място, а Еди Мастърс (Pivot Factory Racing) остана трети.

Видеорепортаж от състезанието можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=yAcBZ51LIKo

Пълно класиране


Photos: http://www.enduroworldseries.com/


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>