Чепеларски търкала 2019 ще е на 7-8 септември

В празничните дни от 6 до 8 септември много от любителите на състезанията ще поемат към Родопите. За ендуро карачите в Пампорово ще се провежда Elevation 999, а за почитателите на ХС дисциплините (а също и на бягането) състезанието Чепеларски търкала се завръща с интересния си и труден маршрут, съставен от 4 различни „кръга“ в планината.

Състезанието има две дисциплини – бягане и колоездене. Трасето е едно за всички, като ще има различни дистанции. Първите два кръга са сравнително лесни и са подходящи за начинаещи в този вид събития, последните два кръга имат остри вертикални профили и са много технични.

Състезанието е част от BG XCO & XCM Series и носи точки за крайно класиране за годината при колоездачите! Нещо повече, събитието е обявено със статут на Държавен личен и отборен шампионат (ДЛОШ) в дисциплините ХСО (събота) и ХСМ (неделя). Повече подробности за всеки от двата дни можете да видите в създадените за тях Facebook събития:

ДЛОШ 2019 – XCO Чепеларе

ДЛОШ 2019 – XCM Чепеларе

Следете също и страницата на организаторите: https://www.facebook.com/Chepelarskitarkala/.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>