Carpathian MTB Epic 2019 | Финален ден трети. Алекс Иванов победи в еднодневното състезание

Томаш Вишновски (Словакия) и Ариане Лути (Швейцария) са новите шампиони в Carpathian MTB Epic 2019

На 5 август 2019 г. епичното многоетапно състезание Carpathian MTB Epic приключи след пролог + три дни сериозно каране в Карпатите, при това в далеч от идеални условия.

Борбата за челните места бе изключително оспорвана, с много силни състезатели от цяла Европа и особено от страните в Централна и Източна Европа. Томаш Вишновски успя да грабне победата, с което за втори път става шампион в тази надпревара (първия бе през 2017 г.). Националният шампион на Словакия срещна трудности в началото, но през втория и третия ден доминираше над конкуренцията. Зад него останаха Филип Адел (Чехия) и Пиер Било (Франция).

„Беше трудно, но хубаво. Румъния е толкова хубава страна. Маршрутът бе страхотен, с запомнящи се изкачвания и спускания. Беше истинско планинско колоездене!”, сподели победителят след състезанието.

При жените световния шампион Ариане Лути се завърна и спечели надпреварата за втора поредна година. Хубавото е, че не липсваха и други силни претендентки в лицето на Хилдегун Ховденак (Норвегия) и Хелена Плашер (Белгия), които допълниха подиума.

За първи път имахме по-сериозно българско участие в лицето на няколко човека от Велораптор. Досега в състезанието бяха участвали само 1-2 човека от България – Бо Дудек при мъжете и Анелия Карагьозян при жените. А сега имаше ако не цял, то поне половин отбор! 🙂 Най-добре сред българите в многоетапното състезание се представи Александър Алексиев, който завърши на 6 място в крайното класиране.

Има обаче и още по-добра новина! В последния ден на Carpathian MTB Epic имаше и еднодневно състезание по маршрут с дължина 43 км и 1800 м изкачвания. То е насочено към любители-спортисти или към всеки, който по една или друга причина няма възможност да се включи в многодневния формат. Алекс Иванов от Велораптор спечели убедително този старт с цели 15 минути преднина. Не е учудващо, че след финал Алекс си пожела догодина да кара в многоетапната надпревара, защото със сигурност има какво да покаже там…

Продължавайки с българското участие, след не много убедителни първи дни (а може да са имали и някакви проблеми, все още не зная), през втория и третия ден Емо Стойнев и Лъчо Ангелов караха все по-силно, така че в крайна сметка завършиха Carpathian MTB Epic 2019 на 13 и 19 място. При старшата категория Калин Русев е осми, а Виктор Танков остана на 13 позиция.

Реклама

Carpathian MTB Epic е организирано от MPG Romania, водеща компания за спортен маркетинг и организиране на спортни събития.  „Доволни сме, че получаваме такива добри отзиви от участници, които са се състезавали по целия свят, и че за тях  Carpathian MTB Epic покрива най-високите стандарти за организация и наред с това им осигурява запомнящо се преживяване, дължащо се както на дивата и непокътната природа, така и на нивото на услугите, които им предлагаме. Година след година все повече участници от различни страни идват тук, за се насладят на всичко това.“, отбеляза Тудор Мокута, директор на Carpathian MTB Epic.

Очаквайте още подробности за българското участие в това румънско състезание, а дотогава следете за още информация тук:

Official Website: http://www.carpathianmtb.ro/en

Facebook: https://www.facebook.com/carpathianepic

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWOee6yoPeN8ZTRW9ZGQZow

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>