МТБ Академия – Боровец и Говедарци, 10-11 август 2019

За втората серия от летни курсове, на 10 и 11 август, избрахме Боровец и Говедарци, защото тези места предлагат не само хубави пътеки, по които всеки може да мине, но и много може да се научи, а и защото в августовските жеги човек може да намери там прохлада и свежест.

Боровец и Говедарци – 10 и 11 август

НИВА:
– начинаещи
– напредващи
– напреднали

Как да определите нивото си е обяснено тук: https://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 10

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 12

ПРОГРАМА

Програмата и за двата дни е една и съща, като предвиждаме за всеки от тях занимания с две групи по 5-6 човека. Всеки е добре дошъл, независимо от нивото си на каране – групите ще бъдат формирани на място след начални упражнения, които ще определят кой в коя група ще попадне. След това всяка от групите ще следва собствена програма, но ще се засичаме за едно или повече общи извозвания нагоре. Като цяло графикът и заниманията ще са гъвкави, т.е. ще ги съобразим с нивото на участниците, така че програмата е само приблизителна:

Среща в 7:30 на паркинга пред Нац. стадион „В. Левски“. Регистрация, товарим се и потегляме към Боровец. Пристигаме към 9:30 и започваме с начални упражнения, за да разделим участниците на две групи. Към 10:00 ч започваме с каране по АМ трасето, като двете групи ще спуснат различни части от него. След това ще повторим.

Някъде около обяд или ранния следобед ще се придвижим до ЦПШ „Мальовица“ и оттам ще се спуснем към Говедарци през м. Овнарско, включително и по една нова и непозната за повечето хора пътека. Ако остане време, може дори да я повторим.

След всичко това отпътуваме към София – вероятно около 17-17:30, т.е. очаква се да пристигнем в столицата към 19:00 ч.

Важно! Не се предвижда дълга обедна почивка, така че е най-добре да си вземете някаква суха храна (сандвич, енергийни десерти и др.), която да хапнете покрай пътеките или в буса.

Важно! Още веднъж наблягаме на това, че програмата е една и съща и за събота, и за неделя. Очаква се само участниците да са различни. 🙂

Формуляр за записване за 10 август: https://forms.gle/ch1GZyeVhmBJcrgq5

Формуляр за записване за 11 август: https://forms.gle/N8oHaHrCeVm6VYWQ7

Краен срок за записване: 8/9 август 2019 г. (в зависимост от това за кой ден се записвате)

Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници за всеки от дните. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail на 8/9 август 2019 г., за което може да уведомим участниците и чрез sms.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ:

75 лв. за един ден, независимо от нивото на обучение (включва инструктор и транспорт от София до Боровец/Говедарци/началото на пътеките и обратно до София).

Таксите НЕ включват застраховки, храна, лична екипировка и други подобни услуги.

За участници, които желаят застраховка, можем да направим такава срещу допълнително заплащане (около 5 лв./ден). В такъв случай трябва да попълните във формуляра и данните за застраховката.

Реклама

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече.

*Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати, ако в курса участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им, или ако техен родител/настойник подпише на място пред организаторите декларация за освобождаване от отговорност.

– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!

– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.

– Да участват с изправен планински велосипед.

– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).

– Да подпишат пред организаторите Декларация за освобождаване от отговорност.

– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.

*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

За допълнителна информация:

https://web.facebook.com/events/485878442227731/

[email protected]

[email protected]

0887321695, Любомир

0876212178 – Добромир

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>