Bike Ventures | Румънско АМ/Ендуро 2

Очакват Ви 4+ дни в планините, селата и градовете на Румънските Карпати, въртейки и спускайки се по алпийските пътеки на планината Бучечи и ендуро/АМ пътеките в района на Брашов. Карането ще е предимно по пътеки със средна и висока степен на технична трудност, като ще включва предимно естествени пътеки, с алпийски каменисти участъци, бързи и на места технични горски участъци, както и някои специализирани трасета. Където е възможно ще спестяваме големи изкачвания, използвайки местните лифтове и наземен транспорт. Ще имате възможността да тествате и пътеките на байк парка в Синая!

Освен здраво каране, ще се отдадем и на местните забележителности като замъци, средновековни градове, интересна култура и минало, местната цуйка и бира, кулинарни специалитети и барове!

Ден 1
Трансфер София – Азуга (480 км – 8 ч). Възможност за посещение на атрактивния замък Пелеш в Синая или кратко каране в района.
Настаняване в тихото планинското селце и ски/байк курорт Азуга.

Ден 2
Днес ще караме по пътеките над Азуга и Синая байк парк. Ще започнем с лифт и въртене до тревист връх, последвано от фрирайд спускане по билото и ще продължим по едно от двете трасета на Азуга. След това се трансферираме към Синая и караме 2 от трасетата там Happy bear DH и Fairy tale enduro. Нощувка в Азуга.

Ден 3
Трансфер до билото на планината Бучечи. Дълго all mountain каране по алпийска пътека, пресичаща планината с възможност за изкачване на най-високия ѝ връх Ому (2505 м). Спускането е бързо и дълго (12 км) със скалисти участъци в началото и бързи горски пътеки, които ще ни отведат в близост до Бран (със замъка на Дракула!). Трансфер до Брашов и настаняване.

Реклама

Ден 4
След закуска потегляме към курорта Пояна Брашов. Първото спускане ще е най-дългото и ще ползваме лифт до около 1700 м, след което ще караме по комбинация от различни по трудност естествени пътеки до Брашов (600 м). Следобед ще ползваме буса и ще караме по кратки и по-стръмни пътеки с изградени елементи.

Ден 5
Днес ще се насладим на красотите и техничните пътеки на Нацинален парк Пиатра Краюлуй. Ще въртим през дълбокия и тесен каньон Зарнещи и ще спуснем 2 пътеки, едната от които по-лека и кратка, а другата стръмна и технична в долната част. За обяд ще хапнем вкусна чорба с гледка в местна хижа.

Ден 6
Директно отпътуване към София или кратко предобедно каране с ранно ставане в района на Брашов или по път за България – Ciocanu enduro trails. Пристигане в София – 20:00-22:00

Цена: 680 лв.

Включва: 2 нощувки в Азуга и 3 в Брашов в къщи за гости, Транспорт и местни трансфери с шофьор, водач, 4+ дни каране

Не включва: храна, напитки, лифт карти и билети, застраховка (препоръчителна)

Настаняване:
Настаняването е предвидено във ваканционни къщи/вили в стаи с по 2-3 легла. Къщите разполагат с оборудвани кухни, в които при желание може да приготвяме храната си.

Лифтове:
Предвидено е ползване на лифт по един път в Азуга – 20 леи (8 лв.) и Пояна Брашов – 30 леи (12 лв.) на качване.

Минимален/Максимален брой участници: 6 души

Препоръчително е да разполагате с медицинска застраховка за чужбина. При желание може да съдействаме за направата на такава.

!!! ЛИНК ЗА ЗАПИСВАНЕ!!! – https://forms.gle/pzLSW2RsGuntLisAA

Условия за записване:
1. За да резервирате своето място е нужно да заплатите капаро в размер на 250 лв. в брой или по банков път. За повече информация – [email protected] или 0898419414
2. Краен срок за записване и заплащане на капарото – 14.08.2019. В случай, че не бъде регистрирано плащане до определения срок, резервацията ще се счита за анулирана и мястото ще бъде отворено за друг участник.
3. При отказ от пътуване до не по-малко от 8 дни преди началната дата се възстановява пълния размер на капарото. В случай на отказ от пътуване при по-малко от 8 дни от началната дата капарото не се възстановява.
4. Организаторът запазва право да отмени пътуването, в случай на неблагоприятни метеорологични условия, недостатъчен брой записани участници или други уважителни причини. В този случай всички предварително заплатени суми ще бъдат възстановени или при съгласие на клиента ще бъдат ползвани за бъдещи пътувания.

За допълнителна информация: [email protected] и 0898419414

https://www.facebook.com/events/491916951560845/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>