Трасетата във Велопарк Пампорово през камерата на Димитър Маратилов

Велопарк Пампорово започна сезона ударно с Пампорово байк фест 2019, но всички знаем, че извън състезанията там карането не е по-лошо. Родопският курорт е чудесна дестинация, особено ако човек иска да се откъсне от големите градове за повече от един ден.

Димитър Маратилов беше по трасетата на байкпарка още за „предварителното откриване“ на сезона и засне няколко видеоклипа, с които сега ви напомням, че лятото е в разгара си и пътеките в Пампорово ви очакват!

Singletrack

Това е името на едно „ново“ трасе, което всъщност се кара от години – става дума за кратка, но доста забавна пътека, започваща от хотел „Камелия“ и спускаща се към долната станция на „транспортния“ лифт, т.е. при туристическия информационен център.

Малина

Корени, корени и… още малко корени! „Малина“ е една от класиките във велопарка и човек може цял ден да се заиграва с различните линии през… корените, разбира се! 🙂

Реклама

The Flow

Всички карат това трасе и има защо!

Питър Пан

Едно от по-новите трасета в Пампорово, създадено покрай ендуро състезанието Elevation 999. При заснемането на видеото трасето беше почистено, но все още е в процес на обработка.

Малката стена

Това е едно от най-леките трасета в байкпарка, макар че и по него има корени, стръмни и „рошави“ участъци, така че не си представяйте някаква гладка пътека за разходка, особено ако ви стиска да увеличите скоростта.

Езерата 1

Разбира се, още една класика, която често бива подценявана заради стария лифт, с който става извозването нагоре, но трасето всъщност осигурява страхотна комбинация от груби и стръмни участъци, редуващи с висока скорост.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>