Подгответе се за лято без спукани гуми с новите продукти от Scott България

Обиколката на Витоша стартира утре (15 юни) и стотици колоездачи в момента сигурно подготвят велосипедите си за нея. Сигурни сме, че има и такива, които за пръв или за пореден път залагат на безкамерни гуми. Умен ход, защото със сигурност не е приятно няколко часа напъване да ти пропаднат заради нещо толкова банално като спукана гума…

Но Витоша 100 е само едно състезание, а лятото тепърва предстои! Ако до момента растителността бе буйна, но по-мека, то с горещите месеци тръните сякаш се увеличават и вкоравяват. А и дългите дни предразполагат към каране по-нависоко, по-надалеч – все условия, в които е най-малкото досадно човек да мисли за гумите си. Затова ви съветваме да опитате с безкамерни и ви представяме няколко продукта на тази тема от Scott България.


Запечатваща течност Syncros Eco Sealant 500 ml

За марка като Syncros, собственост на базираните в Швейцария Scott Sports, не е достатъчно да предлага на потребителите си просто добра, качествена запечатваща течност (разговорно „боза“) за безкамерни гуми. Допълнително изискване към продукта е той да е възможно най-безвреден за околната среда.

Затова Syncros Eco Sealant не съдържа латекс, амоняк и протеин, но в същото време формулата му включва и по-едри частици, така че да запушва отвори до 6 мм и да ви осигурява необходимото спокойствие, че ще минавате неусетно през всякакви тръни и бодили.

Разфасовката от 500 мл е достатъчна за 5-6 гуми, което при един човек и един велосипед е равносилно на поне една година каране.

29.00 лв. от Scott България


Помпа Syncros HV CO-TWO

С каквито и гуми да карате (вътрешни или безкамерни, тънкостенни или подсилени), помпата е задължителен аксесоар за всеки колоездач и своеобразна гаранция, че ще можете да се приберетe вкъщи. Моделът  на Syncros е създаден, за да отговори на най-високите изисквания – и на състезателите, и на всеки друг колоездач.

От пръв поглед се вижда, че помпата е компактна (20 см дължина) и лека (113 грама), но буквите HV означават High Volume, защото този продукт извлича максимум налягане от малките си размери и може да напомпа с лекота гумата до 5.5 бара (80 psi). Разбира се, двойната глава е съвместима както с автомобилни, така и с „френски“ вентили.

Но това не е всичко! Другата част от името, CO-TWO, е свързана с възможността да използвате патрони със сгъстен въздух, за да раздуете по-бързо и лесно гумата до желаното налягане. Тези патрони се купуват отделно, но в стойката на помпата е предвидено място за два от тях. С такъв продукт всъщност ще сте напълно готови за всичко – от дълги състезания до дълги карания в дивото, където не е изключение човек да спука гума дори повече от два пъти.

75.00 лв. от Scott България


Комплект за ремонт на безкамерни гуми MaXalami Twister

Дори и с безкамерни гуми човек не е напълно застрахован от инциденти и пробиви – просто там проблемът обикновено са не отворите от тръни, които запечатващата течност запушва, а скъсванията на каркаса на гумата, които понякога са големи и „бозата“ не се справя с тях. Допреди няколко години това обикновено означаваше край за гумата, или поне за ползването ѝ като безкамерна, но след това колоездачната общност откри „фитилите“ и комплектите за ремонт на безкамерни гуми. Много такива продукти, подходящи за различни ситуации и предпочитания, можете да разгледате тук: https://scott.bg/bg/94-vnshni-gumi?order=product.name.desc.

Доколкото обаче повечето ни читатели в момента са под въздействието на Витоша 100, в тази статия ви представяме най-минималистичния, най-състезателен комплект. Twister съдържа най-необходимото (3 броя фитили и компактен инструмент тип раздвоено шило), но е проектиран да стои в тръбата на кормилото или в кухата ос на средното движение, така че хем да е лесно достъпен, хем да не му търсите място по джобове, раници или чанти. Всъщност този продукт е предназначен на първо място за хора, които карат без раница – затова и казах, че е състезателен, без значение от дисциплината – крос-кънтри, ендуро или спускане/фрийрайд. Дръжката на шилото е оформена като тапа, която е уплътнена срещу проникване на вода и прах. Теглото на комплекта е само 14 грама!

55.00 лв. от Scott България

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>