Изпълнено с активности и интересни събития лято подготвят в Пампорово

„Пампорово Адвенчър Парк“ е новата аткракция в курорта.

Лифтовете ще работят без почивен ден от 15 юни до 22 септември.

Много интересни събития и атрактивни предложения за летни забавления подготвят от родопския ни курорт за новия сезон. Гарантирана седмична програма с най-различни активности в Пампорово и района развлича туристите от началото на юни и ще продължи през цялото лято.

На 15 юни лифтовете в курорта ще завъртят и ще работят без почивен ден до края на сезона. На разположение на туристите ще бъдат ПВЛ 1 от Туристически Център Пампорово до Студенец, ПВЛ 2 от Студенец до Снежанка, ПВЛ 4 от Смолянски езера до Снежанка и лифта от Чепеларе до Мечи чал. Работно време на лифтове и цени на карти и билети могат да бъдат намерени тук: https://pamporovo.me/bg/ceni/leten-sezon/lift-karti/lift-karti-lqto.

Една от основните атракции в курорта и това лято ще бъде „Велопарк Пампорово“, който разполага с множество разнообрани трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи както за любители и начинаещи колоездачи, така и за професионалисти.

Още следващата седмица между 20 и 23 юни, по време на петото поредно издание на „Пампорово Байк Фест“, курортът ще приеме част от елита на европейската колоездачна сцена, а поводът е домакинството на страната ни за първи път на кръг от турнира iXS Downhill Cup!

Богата програма с най-различни екскурзии и интересни активности сред природата се предлага за втора поредна година в „Туристически център Пампорово“, а основен акцент и тази година е „Гарантираната седмична програма“, която включва посещения до избрани забележителности в района, джип сафари, пещерно приключение, скално катерене, виа ферата, вело ден и др.

Много нови атракции ще радват туристите през лятото, като новоизграденият „Пампорово Адвенчър Парк“, който ще отвори врати тази събота в местността Язовира. Паркът ще предложи на посетителите много забавления, сред които въжена градина с 10 елемента, скокове върху въздушна възглавница, разходка с водни колела, лодки и други.

Събитията в Пампорово продължават на 29 юни с официалното откриване на новия конферентен център в хотел „Перелик“, който включва 5 зали с най-модерно и иновационно оборудване и общ капацитет от над 1100 човека. Откриването на конферентния блок ще съвпадне с официалното откриване на летния сезон в курорта, когато всички лифтове ще работят безплатно.

От Пампорово АД издават, че подготвят много изненади и атракции за туристите, като смятат да продължат действията и инвестициите в посока развитието на летния планински туризъм.

Реклама

За да придобият хората по-ясна представа за това какво ги очаква в Пампорово през лятото, от управата на курорта представят нов рекламен клип, заснет на някои от най-красивите и интересни места в околността, музиката за който е написана специално за целта от номинирания за „Грами“ през изминалата година Джош Гейбриел. Видеото можете да видите тук: https://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/video/7458-video-2019-pamporovo-summer.

Повече информация за всичко в Пампорово можете да получите на www.pamporovo.me и на тел. 0700 12702.