Светлин Гатев за състезанието в Пелистер, Македония

Освен чудесните новини от Германия, не липсват подобни и от Бълканите. В началото на юни имаше DH състезание в Македония, където се включиха няколко българи. Светлин Гатев подготви този репортаж специално за читателите на МТБ-БГ.

През изминалия уикенд (1-2 юни 2019) за в Пелистер, Македония за седми път се проведе състезание по спускане. Това е една много приятна дестинация, поради три причини.: прекрасното трасе, лесната комуникация и това, че по време на събитието целият съседен град Битоля е на трасето. Присъствието на толкова много хора е супер приятно преживяване, което все по-рядко се забелязва по нашите ширини.

Организаторите са достойни за пример, след като успяха да организират всичко както е редно, и, най-важното, предложиха най-добрите времена да бъдат наградени както следва: 3 място – 100 евро , 2 място – 200 евро, 1 място – 400 евро. Всеки, който е ходил по състезания, знае, че такава награда се предоставя в малко страни.

В това състезание имаше участници от Македония, Босна и Херциговина, Албания, Черна гора, Сърбия, България и Гърция. Последните участваха с едни от най-добрите си състезатели. Един от тях е най-голямата им надежда и по-точно Александрос Топкароглу . Той оправда очакванията, като отстъпи само на нашата звезда Стиви Гатев. България участва с 7 състезатели.Това са Стиви Гатев, Жельо Желев (който тъкмо се бе прибрал от Англия), Димитър Атанасов, Чавдар Тодоров (Пловдив ++ ), Мартин Христов (Добрич), Николай Бохоров (Добрич) и Маргарита Христова, която се оказа единствената състезателка от нежния пол.

Реклама

Атмосферните условия не дадоха комфорт на състезателите и разкаляха трасето до степен „гадно и хлъзгаво“. Въпреки всичко нашите състезатели се представиха по следният начин: Маргото бе достатъчно известна и това ѝ осигури комфорта на единствен състезател и съответно за стотен път се качи на най-високото място на стълбичката за награждаване. Николай Бохоров бе напомпан с амбиции, но хлъзгавият терен отхвърли боеца в летеж, който завърши с падане на задните части пред стресираният поглед на един от маршалите. Но за още по-голяма почуда той, след изтръскване и няколко нецензурни думи, се хвърли на колелото и успя да завърши не последен. Неговият приятел Мартин Христов също е имал контакт с майката земя, но подготовката и хъсът му го изведоха до пето място в групата му. Димитър Атанасов е също пети в категорията си и, както изглежда, това е постижение, което го удовлетворява за момента. Жечката Желев хранеше повече надежди, но твърдо бе решил да омаже с кал джърсито си отзад вляво и тази му мечта се сбъдна. Ако не беше изпълнил глагола „падам“, със сигурност щеше да бъде на по добро от 9 място в общото класиране. Чавдар (Чавес) Тодоров е един прекрасен младеж с тяло на атлет и любител на DH-а и само недостатъчният опит му попречи за по-добро класиране от 6-ото място в общото. Стиви Гатев е БАЛКАНСКИЯТ ТИГЪР за 2018 г. и продължава да препикава територия. Той смята да остане АЛФА мъжкар още за дълго. С първото си място в класирането доказва, че намеренията му са напълно възможни.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>