Ръкохватки Crosser HL-G201

Тези притягащи се ръкохватки дойдоха заедно с тестовия велосипед Cross Xtreme Pro и с периферните компоненти Crosser XCS101. Струват 12.50 лв., като в комплекта са включени 2 бр. ръкохватки и 2бр. тапи за кормилото.

Продукт: Ръкохватки Crosser HL-G201
Размери: 29.6 мм диаметър, 128 мм обща дължина
Тегло: 116 грама (комплект 2 бр.)
Цена: 12.20 лв.
Продължителност на ползването: 4 месеца / 230 км
Други модификации на модела/продукта: Предлагат се и с други цветове на притягащите пръстени.

Разбира се, става дума за продукт, произведен някъде в Далечния Изток и брандиран с българската марка. В това няма нищо лошо, даже обратното – това е и причината да пиша тази кратка статия. Аз лично не открих нищо, с което тези ръкохватки да са по-лоши от някои по-маркови и по-скъпи, а в същото време цената им е почти символична. Всеки би могъл да си ги позволи и аз лично ги препоръчвам на всеки, който все още е с ръкохватки без притягане, особено ако те страдат и от приплъзване/въртене около кормилото. Това е един от онези малки ъпгрейди по велосипеда, които не струват почти нищо, а решават наистина досаден проблем.

Една от причините Crosser HL-G201 да ми харесат толкова много, е тяхната „шарка“. Тя е простичка и ефективна, т.е. осигурява отличен контакт и сцепление с ръкавиците и дори с голи ръце. Няма някакви фигури или усложнен „релеф“, които биха могли да подпомогнат образуването на мазоли или да убиват по друг начин на дланта.

Реклама

Ръкохватките са сравнително тънки – говоря за частта между притягащите пръстени, където ги обгръща дланта. За моите ръце точно такива по-тънки ръкохватки са по-удобни. Направих си дори труда да измеря диаметъра им – 28.6 мм. Тази зона за захват е с дължина 100 мм, докато общата дължина на ръкохватката е 128 мм.

В двата края, където са пръстените с болтчетата за стягане, диаметърът е по-голям. Това, поне според мен, прави захватът още по-удобен и сигурен, тъй като е трудно ръката да се плъзне навън или навътре.

На всичкото отгоре за момента няма и никакви признаци за износване, т.е. цената не е за сметка на по-лош материал или нещо подобно. Даже бих казал, че болтчетата са доволно качествени, защото е имало случаи такива болтчета при други марки и модели да се опитат да се закръглят при доста слабо затягане. Не казвам да прекалявате, разбира се, нито пък има нужда, но определено не са от някаква „кекава“ сплав.

Въпреки цената си, Crosser HL-G201 са едни отлични ръкохватки и не се сещам какво повече бих могъл да желая от такъв продукт.

А през лятото се очаква този продукт да бъде наличен в още по-голямо разнообразие от цветове:

За контакти:
Велосипед ООД
Западна промишлена зона
3700 Видин, България
[email protected]
www.velosiped.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>