SRAM X01 DH и GX DH 2019

Наскоро Sram напомни за своите специализирани групи за спускане X01 DH и GX DH, така че сега и аз ще им обърна малко внимание. Нарочно казвам „напомни“, а не „представи“, защото новостите за 2019 г. всъщност не са твърде много и засягат най-вече курбелите.


И в двете групи новите курбели използват стандарта DUB™, който бе представен през 2018 г. В по-скъпата серия X01 DH курбелите са карбонови, като с оглед на бруталните издевателства, които са характерни за дисциплината спускане, по-голямата част от рамената им са „облечени“ в специална облицовка, която да ги пази от надирания и други увреждания.

При алуминиевия комплект GX DH, който всъщност използва курбели Descendant, грижата за запазване на външния им вид е по-малка, но и тук е внедрен стандартът DUB.

Останалите компоненти и в двете групи запазват досегашните си характеристики, т.е. не са променени съществено – по-скоро са обновени като дизайн. Затова просто ще ви ги покажа в новия им блясък, напомняйки, че и в двете специализирани DH серии на Sram скоростната система е с 1 венец отпред и 7 предавки отзад. Касетите са с малка стъпка между венците, като по-скъпата е много лека и е с 10-24 зъба (необходимо е XD Drive тяло за свободното движение), докато при касетата GX монтажът е върху главини със стандартен носач, а венците са от 11 до 25 зъба. И в двата случая скоростните системи работят с 11-скоростни вериги. Командите външно изглеждат почти еднакви, но X01 DH използва по-висок клас материали и има допълнителна настройка на ъгъла, под който е закрепено лостчето за изтегляне на жилото. Тази команда използва и технологията ZERO LOSS™, при която палчето няма свободен ход и това прави превключването по-директно и бързо. Задните дерайльори също са сходни като технологии, но X01 DH е по-лек и прецизно работещ, защото използва по-скъпи материали. 

X01 DH

Реклама

GX DH

https://www.sram.com/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>