Случайни десет: Никола Христов

Зная, че сте го чували и за други, но Никола Христов е един от хората, които владеят карането в най-различни аспекти. Случвало се е да го видя да се придвижва в парка с шосеен велосипед, а след половин час да се върне с BMX. Случвало се е също така в състезанията да спечели старта по 4Х в единия от дните и да се представи добре в спускането на следващия. Като цяло Ники може би е най-известен именно с увлечението си към Dirt Jump сцената и изобщо към престоя във въздуха, макар че и на земята винаги може да ви впечатли. Освен всичко друго, от време на време той се забърква и в интересни филмови проекти, където пък най го влече фрийрайд карането.

Изобщо, трудно е да поставя каквато и да е рамка на такъв човек, но пък се случи да му задам десет произволни въпроса и ето какви са неговите отговори:

Спазваш ли тренировъчен режим?

Тренировъчен режим е силно казано. Харесва ми да тренирам, така се чувствам по-сигурен и стабилен върху велосипеда. Когато знаеш, че си подготвен и можеш да „поемеш“ и най-бруталния „кейс“ или „прескачане“ на попивката, си една идея по-спокоен и отпуснат.

Къде би искал да живееш?

България е супер откъм климатични условия, реално има 1-2 месеца годишно, които са неблагоприятни за колоездене, а с подходяща екипировка дори и по-малко. Това, което ни липсва, е добре развита инфраструктура откъм байкпаркове, дъртове, пъмп тракове, флоу трасета и т.н. А иначе British Columbia звучи примамливо. 😀

Каква е каската ти и защо избра точно нея?

IXS Metis Slide. Доволен съм от качеството на продуктите на IXS, особено на шортите и наколенките, каската също не отстъпва.

На колко години се научи да караш колело?

Дядо ми ме научи на Балканчето. Конкретен спомен за възрастта нямам, но предполагам че на около 7-8 години.

МТБ колоездач, на когото се възхищаваш?

Има много атлети достойни за възхищение. Andreu Lacondeguy ме печели с неповторимия си стил и агресивно каране.

Реклама

Обичаш ли да караш в дъжд и кал?

Със сигурност е забавно преживяване, но определено не ми е любимо .

Поемаш ли големи рискове, когато караш?

Рискове винаги има, стига да са калкулирани и да не сме зле по математика. 😀 Рисковете и жертвите са неминуеми, ако желаем да прогресираме. Имам два цитата за случая:

„If everything is under control, you`re not going fast enough.” (Ако всичко е под контрол, значи не караш достатъчно бързо.)

„In order to grow we have to take the risks and face the challenges.“ (За да се развиваме, трябва да поемаме рискове и да срещаме предизвикателствата).

Една дума, с която да опишеш планинското колоездене?

Свобода.

В какво предпочиташ да носиш вода/напитки, докато караш?

„Вода и напитки се носят в кенчета бира!“

В колко часа стана днес?

В 8 без 10.

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>