Cross Xtreme Pro 2019 | Представяне и видеоклип

И през 2019 г. моделът Xtreme ще е един от основните, на които Cross ще разчитат, а неговият вариант Pro e с един от най-високите класове окомплектовка, които българският производител използва. Наред с това обаче, за 2019 г. именно в оборудването има някои промени, които целят да направят велосипеда по-достъпен и любителски ориентиран, за да може повече хора да го припознаят като свой.

Всъщност не мога да скрия, че един от основните ми мотиви да напиша тази статия е чудесният видеоклип, който Cross подготвиха за реклама и представяне на този велосипед. Тъй като имах удоволствието да участвам с поддържаща роля при заснемането на част от кадрите във Врачанския Балкан, в края на статията можете да видите няколко снимки от процеса по заснемане на видеото, а скоро ще може да разгледате и малко по-голям фотоалбум. Преди всичко обаче, вижте видеото:

А сега и няколко думи за велосипеда. Не зная дали са правени някакви промени по рамката, визуално тя ми изглежда същата като през 2018 г., но с нови графики и цветове. Както и досега, налични са три размера – 460 мм, 500 мм и 540 мм. Хубаво е все пак да наблегна на това, че макар като геометрия моделите Xtreme и Xtreme Pro да са идентични, вторият (по-скъпият, представен тук) е с по-висок клас алуминиева рамка, използваща хидроформовани тръби, конусовидно чело и вътрешно окабеляване.

Като стана дума за геометрия, ето данните за нея и при двата варианта на Xtreme Pro – с 27.5 и с 29-цолови колела:

Xtreme Pro 27.5

Xtreme Pro 29

Няма да я коментирам в детайли сега, защото скоро ще има статия в рубриката „Изпробвано“ с преки впечатления от велосипеда, макар и с малко по-различна окомплектовка от серийната, и в нея ще засегна достатъчно подробно данните от горните таблици.

Реклама

Разликата между двата варианта на Xtreme Pro е само в размера на колелата, т.е. компонентите са абсолютно еднакви, като се различават само тези от тях, които са свързани с цолажа на колелата. Цената на Xtreme Pro е 1879 лв. и ето какво ще получите срещу нея:

ВИЛКА ROCK SHOX RECON 27.5, SOLO AIR, ONELOC, TAPERED, TRAVEL 100 mm

СКОРОСТНА СИСТЕМА 2×11 speed

КУРБЕЛИ SHIMANO SLX

ЗАДЕН ДЕРАЙЛЬОР SHIMANO XT RD-M8000

КОМАНДИ SHIMANO SL-M7000

ВЕРИГА KMC

КАПЛИ CROSSER SX11 DOUBLE WALL

ГЛАВИНИ SHIMANO DEORE

ГУМИ SCHWALBE RACING RALPH

СПИРАЧКИ SHIMANO BR-M400 HYDRAULIC DISC BRAKES

КОРМИЛО И ЛАПА TRUVATIV

СЕДАЛКА SELLE ROYAL

https://velosiped.bg/cross-xtreme-pro-27-5-2019.html

https://velosiped.bg/cross-xtreme-pro-29-2019.html

И тъй като по-горе стана дума и за по-достъпния модел Xtreme (1249 лв.), ето съвсем накратко и малко информация за него:

Оборудването и повече подробности можете да видите тук:

https://velosiped.bg/cross-xtreme-eco-27-5-2019.html

https://velosiped.bg/cross-xtreme-eco-29-2019.html

Всички модели на Cross за 2019 г. можете да разгледате в сайта на производителя: http://www.crosscycle.com/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>