Biking Tours | Обиколка в сърцето на Странджа – 4-6 май 2019

Тогава, когатo Странджа е най-зелена и красива, ще я прекосим с велосипеди.

Програма

Ден 0, 03.05.2019 г. Пътуване до Синеморец
По желание участниците имат възможност да пристигнат на 3 май вечерта. Запазили сме места в къща за гости „Яна“, с. Синеморец, на адрес ул. „Каланджа“ №10. Настаняваме се в уютната къща и правим разбор за следващите дни.
––––––––––––––––––––––––––––-
Ден 1, 04.05.2019 г. Синеморец- Кости
Ще тръгнем около 11 ч., разбира се ще изчакаме, ако има пристигащи сутринта. Тръгваме на югозапад от Синеморец по добре утъпкан (черно-чакълест) път. Дълго време ще караме по него, наслаждавайки се на уханията на различни диви цветя в съчетание с гъсти и красиви средновековни гори и песните на стотици горски птици. Пътят се характеризира с много леки изкачвания и спускания, движейки се много близо до граничния кльон. Ще имаме уникалния шанс да наблюдаваме цъфтежа на символа на Странджа – Странджанската зеленика. Движейки се напред по този път, след 25 км достигаме голям широк разклон с беседка, вода и местността Узунбуджак. От това място има опция за спускане по асфалт 5 км до Кости. План „А“ обаче е групата да продължи да се любува на мистичната Странджа, като пътят ни ще достигне известно и много интересно място – Аязмен дол или Голямата Аязма. Мястото е известно още като Влахов дол.
http://www.infotourism.net/index.php?t=11899&m=2

Карането за днешния ден е 30 км, вода по този маршрут има на 25-и км (къс маршрут). Има и 48 км – дълъг и по-красив вариант.
Очаквано време за изминаване 3-5 часа.
––––––––––––––––––––––––––––––
Ден 2, 05.05.2019 г. Кости – Граматиково – Кости
След вкусна закуска ще направим кръгов маршрут около с. Кости, като посетим други две интересни и красиви места Българево, Кондолово и Граматиково, намиращи се в един от резерватите на Странджа – „Силкосия“.

За този ден карането е 30 км.
Терен асфалт, черен път пътеки.
Очаквано време за изминаване 3-5 часа.
––––––––––––––––––––––––––––
Ден 3, 06.05.2019 г. Кости – Синеморец
За днешният ден сме предвидили най-лежерното и приятно каране, за да остане време и за морето. Тръгваме около 10 ч. от селото, минаваме през църквата (местната забележителност) движим се по течението на р. Велека до село Бродилово – точно 12 км по почвен път, изпълнен отново с приятните песни на горските птички и буйната растителност около едноименната река. Наблюдават се вече и по-дълбоки и интересни заливи на реката. Стигайки до Бродилово ще направим почивка на площада, където ще предложим два варианта за достигане до Синеморец: северният бряг на р. Велека, който нарекохме “Джунглата“ (труден и тежък за преминаване), и далеч по-проходимият, красив и приятен за каране южен бряг на реката изпълнен с интересни гледки, лиани и царско кладенче. И в двата случая достигаме до устието на река Велека в Синеморец, където пием бира, наслаждаваме се на кристално синьото море и отпътуваме.
Днешното каране е около 30 км или 3-4 часа. Вода ще може да допълним в с. Бродилово на 12-и км.

Реклама

Организационна такса за събитието е 120 лв. и включва: водач/и, застраховка “Злополука“, съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, екипировка и извънредни ситуации.
Таксата не включва храна и нощувки!

Таксата може да бъде платена в брой на място или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, ЕИК 176964276 BG77STSA93000023219049, STSABGSF
Банка ДСК

Нощувки:
Синеморец: къща за гости „Яна“ цена 25 лв. Стаи 2 и 3 легла със собствен санитарен възел. Или палатки на плажа!

Кости: къща за гости „Силкосия“, цена 15 лв. Стаи 2 и 3 легла със собствен санитарен възел. В тази къща ще имаме 2 нощувки.

Храна: В района няма разнообразие от магазини и ресторанти, но въпреки това ще може да си набавим най-необходимото по съпътстващия транспорт.
В Синеморец има магазин и ресторант.
В Кости магазин и ресторантче (дискотека) до 22 ч.
В Бръшлян има хоремаг и голям ресторант в комплекс „Сърмашик“ в центъра на селото; трябва да се има предвид, че кръчмата работи до 19 ч. и след това няма откъде да се вземе храна.

И двете вечери ще имаме възможност за ползване на барбекю и лагерен огън.
Във всички къщи домакините могат да предложат закуска!
Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).
В този трип е препоръчително да ползвате слънчеви очила и препарати против ухапвания от насекоми.

Транспорт от София до Синеморец и обратно предлагаме на цена от 50 лв. за участници и велосипеди. Може да помогнем за споделено пътуване между участници.

Записването става задължително с изпратен мейл с три имена, ЕГН и тел. на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 30.04.2019 г.

https://web.facebook.com/events/321755491803810/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>