Nomad Team | Откриване на вело и рафтинг сезона за 2019 г. – 30-31 март

Време е да яхнем колелата и отново да ги раздвижим по пътища и пътеки, време е да вдигнем адреналина с шеметно рафтинг спускане по Струма, време е и за весело парти на брега на реката, за да отпразнуваме пролетта и всичко, което ни очаква през сезона.

Програмата е следната:
Тръгване в събота в 8:00 ч. от Билата на бул. „България“ и “Тодор Каблешков“ в посока Кресна. В 10:00 ч. стартираме с колелата по маршрут Кресна – с. Влахи – Кресна – Градешки минерални бани с дължина 29 км и общо изкачване 800 м (10 км асфалт и 19 км черен път, но маршрутът може да се удължи по желание). Дистанцията се изминава средно за 4-5 часа при велосипедисти на средно ниво. Прави се почивка в село Влахи за обяд и още няколко спирания за снимки и почивка на по-атрактивните места с чудесни панорами към Пирин планина и долината на Струма. След като се спуснем обратно в Кресна, който е уморен и желае, може да се качи в колата и да прекрати карането, или да продължи с колелото по черен път и асфалт до Градешките минерални бани. Там ще завършим прехода в топилата с гореща минерална вода. След като хапнем в ресторанта до баните, се отправяме към къмпинга на Адвенчър нет, за да отпразнуваме с тях откриването на рафтинг сезона с подобаващо вечерно парти. Спането може да е на палатка в къмпинга или в хотел в „Кресна“. На другия ден, който иска да вдигне адреналина още повече, може да се качи в рафтовете на Адвенчър нет и да направи едно спускане в буйните води на Струма. Който пък се е наситил на движението и спорта, може просто да си почива или да направим кратка пешеходна разходка в района. Потегляме за София в 16 ч.

Реклама

Цена на вело тура – 45 лв./човек (включва планински веловодач)

Цена на рафтинга – 50 лв.

Цена за транспорт и превоз на велосипед по маршрута София-Кресна-София – 30 лв./човек.

Наем на велосипед, в случай че нямате подходящ от 30 до 60 лв. (налични са различни модели: Full suspension bike, Fat bike, E-bike)

Необходима екипировка: планински велосипед в добро състояние, подходящи дрехи като за пролетта (яке и панталони, ветро- и водоустойчиви, дебела блуза, подходящи обувки, може и велоклин, еднодневна раница, каска за колело, ръкавици), къмпинг екипировка (в случай че ще спите на палатка – ако нямате, може да наемете от нас).

https://web.facebook.com/events/394789428002645/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>