Unior/Devinci Factory Racing приветства първия си канадски състезател (видео+снимки)

Един бърз канадец се присъединява към Дакота Нортън и Юре Жабиек в тазгодишните серии за Световната купа.


Unior/Devinci Factory Racing Team с гордост приветства Кърк МакДауал (Kirk McDowall) за сезон 2019. Кърк ще си прави компания с американеца Дакота Нортън и словенеца Юре Жабиек в едно международно трио, за което тепърва ще има новини от трасетата. Отборът ще кара с новия DH байк Devinci Wilson 29 във всички кръгове на Световната купа през настоящия сезон, който започва на 27 април в Марибор.

Произхождайки от Ванкувър, Кърк присъства на канадската DH сцена от почти десетилетие, като досега караше с велосипед Devinci чрез спонсорство от Dunbar Cycles. Бидейки национален шампион на страната си през 2016 и 2017 г., той е човек, на когото може да се заложи за победа по всяко трасе.

Израснал в състезанията BC Cups в Британска Колумбия, свикнал да кара на някои от най-грубите, стръмни и технични трасета на континента, при това често и в кални условия, Кърк притежава умения, които са валидни на всеки терен. Това се потвърждава и от добрите ми класирания в събитията Crankworx през 2018 г. – трети в Ле Же, Франция, четвърти в Инсбрук, Австрия и топ 10 в Уислър (както в Canadian Open DH, така и в Garbanzo DH).

“Да съм част от отбора на Devinci за Световната купа е мечта за мен още откакто се качих на техните велосипеди през 2015 г. Сигурен съм, че тяхната подкрепа ще ми помогне да гоня резултатите, които съм постигал на родна земя, и в състезанията от Световната купа. Хората от поддържащия екип на Unior/Devinci са страхотни, а при отличната екипировка от всички спонсори на тима, нямам търпение да дойде първото състезание!“, сподели Кърк МакДауал.

Можете да следвате Кърк в Instagram (@kirkmcdowall), както и целия отбор (@uniordevinci) в гоненето на най-добрите времена.

Видео: Scott Secco
Снимки: Margus Riga

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>