Тениска FOOG Tea Party

За да не повтарям встъпителните си думи, които обясняват набързо каква марка е FOOG Wear и защо публикувам чак сега тези статии, писани още през 2017 г., можете да прочетете увода от статията за шортите Just Ride. Можете да прочетете и цялата статия, разбира се. 🙂

FOOG наричат дрехата, за която ще ви разкажа в следващите редове, „техническа тениска“ (technical shirt). С това те искат да наблегнат едновременно на две неща: първо, че блузата с къси ръкави е изработена от специална, висококачествена и високотехнологична материя; и второ, че можете да я ползвате както за каране (т.е. като джърси), така и в ежедневието (т.е. като тениска). Изборът е ваш, а Tea Party наистина е достатъчно добра и за двете цели.

Продукт: Тениска/джърси с къси ръкави FOOG Tea Party
Размер: S
Тегло: 131 грама
Цена: 17-25 евро
Продължителност на ползването: 2 години / над 500 км

Този път ще започна с дизайна. Вече не е тайна, че цялостната визия на дрехите FOOG много ми допада, поне що се отнася до тези от тях, които съчетават един или два цвята, от една страна, и допълнителен силен акцент върху логото, от друга. Лесно е да забележите връзката във външния вид между тази блуза и тествания наред с нея панталон, а това помага за лесното окомплектоване на стилен екип, в който едната част да допълва перфектно другата. Ако разгледате всички цветове и модели в сайта на компанията, лесно ще ви хрумнат поне няколко възможни комбинации – както в еднакви тонове, така и в различни, контрастиращи цветове, но във всички случаи добре пасващи си и свързани чрез яркото лого. Няма нужда да философствам повече от това на тема дизайн – хубавото си е хубаво и със сигурност не е случайно, че много хора в началото объркваха дрехите на FOOG с тези на някои водещи в бранша марки – полската компания със сигурност може да им съперничи във всичко.

Реклама

Тениска като тениска, само че много лека и проветрива, което се дължи на изкуствената полиестерна материя, от която е ушита. Ако някой ви каже, че всички такива мрежести платове са еднакви, значи едва ли е ползвал повече от един. Мога да ви уверя, че от петнайсетината фланелки за каране в гардероба ми (и още поне пет за ходене и ежедневно ползване) има най-много по 3-4, които да имат идентични свойства, и обикновено те са от един и същи производител. Да, наглед всички са с мрежеста структура и са от полиестерни влакна, но приликите свършват дотук – обикновено тъканта е с различна структура, плътност, дебелина, а на всичкото отгоре някои са третирани много по-добре срещу вмирисване от други. Пиша всичко това, защото в цялото това многообразие тениската Tea Party намери златната среда. Тя е доста тънка, мека и дишаща, но без да пропуска напълно вятъра и студа. Това ще рече, че в горещите летни дни с нея се чувствах превъзходно, а потният гръб изсъхваше сравнително бързо, когато раницата не е на него. В по-хладните и студени есенни дни отдолу слагах термобельо и пак можех да карам комфортно и без да прегрявам или да изстивам при температури от порядъка на 10-15°С. Tea Party задържа част от миризмата след изпотяване, но със сигурност не е най-вмирисващата се колоездачна фланелка, която имам. Теглото на тениската e само 131 грама – подобно е и на повечето други джърсита с къс ръкав, които имам.

Кройката е свободна, но стояща близо до тялото. По този начин тениската е в състояние както да подчертае атлетично телосложение, така и да скрие някои подкожни наслоявания от зимата (или от бирата!). Tea Party позволява пълна свобода и лекота на движенията, никъде не ми опъваше и не ме ограничаваше. Задната част на тениската е малко по-дълга, което е характерно за много колоездачни горни дрехи.

Блузата няма джобове, но от вътрешната страна ще намерите полезна кърпичка за забърсване на очила или маска. Повечето облекла на FOOG имат този важен елемент.

По отношение на здравината платът на Tea Party със сигурност е достатъчно фин и тънък, за да не е напълно устойчив към бодливи храсти и други подобни „врагове“. Това че е с къс ръкав на практика я спаси от подобни съприкосновения – не може да се каже същото за ръцете ми обаче. Факт е, че тениската все още изглежда като нова, което не се дължи на някакво особено пазене от моя страна, а само на това, че при блузите ми основната част, която се сдобива с бримки и разкъсвания, са ръкавите, а тук те са достатъчно къси, за да са далеч от повечето съприкосновения по пътеките.

Заключение

FOOG Tea Party e много приятна и удобна блуза с къс ръкав, което я прави подходяща най-вече за лятото, макар че и в преходните сезони може да се ползва в комбинация с термобельо. Качествата ѝ като джърси за каране са отлични, но още по-хубаво е, че с нея можете да се покажете и „пред хора“, без да изглеждате прекалено екстремно или спортно, а по-скоро ежедневно и пъстро. Вярно е, че външният ѝ вид е ярък и сигнален, но също така е и доста стилен, така че няма да предизвикате нищо повече от някой завистлив поглед в кафенето или по ларгото. Завистлив ли казах? В някои случаи може да е и закачлив. 😉

+

Отлична материя и изработка с много внимание към детайлите.

Страхотен дизайн (лично мнение)

Удобна и свободна кройка, подходяща както за каране, така и за ежедневно носене.

За контакти:

https://foogwear.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>