Лимитираната серия TLD/Adidas – „батки“ approved!

Когато за пръв път видях снимка на този комплект джърси и панталон, помислих, че е монтаж. Оказа се истина!

Ако представител на някоя от двете компании прочете заглавието на тази статия, едва ли ще успее да го разбере. Дизайнерите на тези водещи марки за спортна екипировка (едната по-тясно специализирана, другата „по-широко скроена“), надали са предполагали при създаването на тази ограничена серия облекла, че с нея ще уцелят право в сърцето, а вероятно и в джоба, толкова много хора на толкова малък пазар като българския. Те може би не са чували за „страната на анцузите“ и едва ли могат да си представят този неизследван феномен, при който облекло, проектирано и предназначено за фитнес, джогинг и като цяло за масов спорт, е превърнато в официален „костюм“ сред една немалка прослойка в обществото, включваща и някои доста платежоспособни клиенти.

Новата лимитирана серия TLD/Adidas ще реши един много сериозен проблем за хората, обхванати от споменатия феномен. До този момент, ако някой от тях се занимаваше със спускане и/или мотокрос, той вероятно е бил изправен пред дилемата дали да изневери на марката и да практикува това занимание с някаква специализирана екипировка от някакви си там колоездачни/мотоциклетни „фирмички“, или да заложи на „официалния си костюм с три ленти“, който, макар и създаден за спорт, всъщност не би бил много удачен точно за такива занимания, а и може би не би издържал твърде дълго на вредните въздействия (тъй като е известно, че и спускането, а още повече мотокросът, нямат нищо общо като условия на практикуване с парадните разходки в мола или по ларгото).

Е, на дилемата е сложен край! Фланелката и панталонът TLD/Adidas са изработени от най-висококачествени материали, съобразени са с особеностите на споменатите спортове и са изпипани във всяко отношение, а що се отнася до дизайна, TLD и трите ленти в един продукт – какво повече би могъл да желае човек?!

Формално погледнато, джърсито TLD/ADIDAS LTD EDITION ULTRA и бричът TLD/ADIDAS LTD EDITION ULTRA MX са описани като екипировка за мотокрос, но е добре известно, че такъв тип облекло без проблеми намира приложение и в спускането/фрийрайда, а не бих се учудил ако в България тези продукти бъдат предмет на още по-широка употреба.

Успокояващо е, поне за хората, които не държат да са толкова официални в гората, че освен в черен цвят (задължителен за „батки“!), екипът се предлага и в приятно светло синьо. Все пак, ако сте собственик на магазин в България и решите да поръчате тези продукти, заложете на сигурното – има само един общопризнат цвят за строго официално облекло и това е черното! Дори „батките“ го знаят!

Реклама

Разбира се, подобно съчетаване на изключително качествено и функционално облекло (с елементи на официалност за някои!), разработено съвместно от две водещи марки, няма как да е достъпно за всеки. Освен че в името на продуктите присъства съкращението LTD (от Limited, т.е. ограничена серия), те за всеки случай са и с достатъчно висока цена, така че да е сигурно, че ще попаднат само в ръцете на истински ценители. Фланелката е с цена 90 щатски долара, а за панталона ще трябва да се бръкнете доста по-дълбоко – $235.

Има обаче и един проблем пред някои от потенциалните клиенти за такова облекло. Сред характеристиките на продуктите е посочено „Athletic Fit“, т.е. кройката не е подходяща за телосложения тип „бойлер, бъчва и трикрилен гардероб“, така че конкретно за тази таргет група може би наистина все още не е измислено нищо по-добро от… анцузите.

А ако все пак този тип облекло не е подходящо за вашия тип колоездене? Не се отчайвайте, може да се „барнете“ с една каска A2 LE ADIDAS TEAM HELMET MIPS. Тя също се предлага в две разцветки и е с цена $179.

https://www.troyleedesigns.com/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>