Нова линия продукти от Shimano с грижа за вашия байк

Изразът „да започнем годината на чисто“ е често срещан, а в случая прибягвам до него, тъй като тъкмо в края на 2018 г. Snimano подаде информация за нова серия продукти, предназначени за почистване, смазване и поддържане на велосипеда и някои от неговите компоненти.

Разбира се, това не са първите такива продукти в каталога на японския производител, но досега като че ли повечето такива стоки се предлагаха някак между другото, покрай един или друг компонент, за който са предназначени. А сега за цялостна серия с обща визия и подчинена на общ подход, който при Snimano е тристепенен – първо почистваш, после смазваш и накрая добавяш допълнителна защита и грижа.

Ако трябва да съм по-подробен, за доброто почистване на байка и компонентите можете да разчитате на продуктите за премахване на мазнотии (degreaser на англ. език) и за измиване (bike wash). След това идва ред на смазочните продукти (на англ. lube), а завършващата стъпка в процеса е третирането с полиращи препарати, греси (за конкретни места и компоненти) и препарати срещу затягане (anti-seize).

Аерозолните продукти (спрейовете във флакони) използват незамърсяващо природата въздушно налягане, което ги прави и незапалими, а също и безвредни при употреба в затворени помещения. С други думи, подходящи са както за домашна, така и за сервизна употреба – и по-рядко, и всекидневно. Именно в зависимост от честотата на ползване, можете да избирате между флакони с обем 125,200 и 400 мл, като в такъв вид са налични Degreaser, Bike Wash, Chain Lube и Bike Polish. За допълнително удобство и функционалност дюзата е 360-градусова, което означава, че можете да прилагате препарата и с обърнат надолу флакон и изобщо под всякакъв ъгъл и наклон, а „въздушните възглавници“ в опаковките гарантират, че ще можете да използвате 100% от съдържанието им.

Ако предпочитате продукти, опаковани в шишенце/бутилка, такива са 100-милилитровите тубички с PTFE Lube (восъчна смазка за верига с PTFE, която е предназначена предимно за сухи условия) и Wet Lube (смазка за верига с повишена водоустойчивост), които ще се продават както отделно, така и в по-големи опаковки по 12 бр. Продуктите Degreaser и Bike Wash също ще се предлагат в бутилирано състояние, като от тях ще има и големи разфасовки по 1 л, подходящи за сервизна употреба.

www.shimano.com

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>