Sunn представя няколко модела за 2019 г.

Френската марка Sunn може и да не е най-популярната и лесна за доставяне в България, но през изминалите десетилетия с този производител са свързали имената си няколко световни шампиони, което е достатъчна причина да хвърлям от време на време поглед към велосипедите им. А в случая погледът ми първо се спря на три видеоклипа, които компанията публикува наскоро, именно за да насочи вниманието към някои от моделите си за 2019 г. – Prim, Shamann, Rage и Sharger. Общото между тези четири байка е това, че могат да вървят много бързо. Първите два обаче разчитат за целта на ниското си тегло и на добрата физическа подготовка на колоездача, докато вторите два са снабдени с електромотор, който да помогне за превземането на повече и по-стръмни баири на тези, които не биха се „зорили“ чак толкова с обикновен велосипед.


Prim и Shamann

Shamann е квинтесенцията на съвременното крос-кънтри каране. Леката карбонова рамка с монококова конструкция приютява 29-цолови колела с проходни оси Boost.

100 мм ход на окачването отпред и отзад, комбинирани с модерна геометрия (69° челен ъгъл, 74° ъгъл на седалковата тръба, 435 мм стойки на веригата), осигуряват увереност при спусканията по технични трасета и ефективност при изкачванията на всякакви наклони.

Към това може да добавим и една доста футуристична форма, която със сигурност няма да допадне на всеки, но ще накара всеки да се загледа по байка ви. 🙂

Реклама

Prim е със същото предназначение, само че с твърда рамка.

И тук виждаме интересни конструктивни форми и решения във всички важни области, като специално при средното движение и задния триъгълник коравината е увеличена с 15% спрямо модела от 2018 г., за да се осигури още по-ефективен пренос на енергията от колоездача към задвижването. Теглото на рамката е само 950 грама за размер S.

Отношение към ефективността има и супер късата задница – разстоянието от средното движение до задната ос е само 420 мм, като не забравяйте, че става дума за 29-ка! И тук челният ъгъл е 69°, а този на седалковата тръба е 73°, което за твърдак е повече от достатъчно.

Charger и Rage

Двете серии електрически маунтин байкове на Sunn изглеждат меко казано масивни и са с интегрирана в долната тръба батерия, която е с капацитет 504 Wh и може да се сваля за зареждане. Моторът Brose Drive S е с ремък, което го прави един от най-тихите на пазара, а също така намалява и триенето, т.е. прави го по-ефективен. Мощността му е 250 вата, а въртящият момент е 90 Nm.

Charger е ендуро/АМ велосипед с двойно окачване и 150 мм ход. Той използва кинематиката от модела Kern, има типичната за предназначението си геометрия и използва гуми 27.5+, като интересен детайл е, че предната е с широчина 3.0 инча, а задната е 2.6 инча.

Rage е с твърда рамка и е изцяло All Mountain ориентиран, с 67.5° челен ъгъл, вилка със 140 мм ход и гуми 27.5х2.8″. 

Всички велосипеди на Sunn за 2019 г. можете да разгледате тук: http://www.sunn.fr/categorie-produit/les-velos/gamme-2019/.

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>