Trickstuff подготвя най-силните дискови спирачки – Maxima

Ако не сте чували за германския производител Trickstuff, не се притеснявайте – той е достатъчно бутиков, за да не е масово познат. На хората, които се интересуват от скъпи и маниакално изпипани продукти обаче, марката вероятно е позната, включително и със спирачките Direttissima, които са CNC фрезовани и в момента са едни от най-мощните, но и достатъчно леки продукти на пазара. Именно от тях започва развитието и на новия модел Maxima, за който производителят твърди, че ще е най-силната серийна спирачка на пазара.

За да постигне тази мощ, екипът на Trickstuff е променил спирачния лост, увеличавайки лостовото отношение, така че силата, прилагана с пръстите да е още по-малка. В същото време четирибуталният спирачен апарат е изцяло нов и с по-големи размери, за да побере двете двойки бутала, които са с по-голям диаметър – 16 и 17 мм. По-масивният спирачен апарат не само е още по-корав, но и по-добре разсейва топлината. Маркучите са Goodridge с метална оплетка, за да се гарантира, че няма да се компресират и да отнемат по този начин част от спирачната сила.

Сумарно подобренията по спирачката увеличават силата ѝ с 25% спрямо Direttissima и я правят най-силната на пазара по сметките и измерванията на Trickstuff. Ако обичате числата и графиките, ето ви една:

Според нея Maxima е 23% по-силна от Code, 27% от MT7, 35% от Saint и 46% по-силна от Hope V4.

Както казах, отделните елементи на спирачката са предимно CNC фрезовани от алуминиева сплав 7075. Спирачният лост е с капсуловани лагери и има външен реглаж без инструменти за отдалечеността; скобата за кормилото се предлага и във варианти за Matchmaker и I-Spec I и II. Накладките използват формата на тези за Hope V4, така че спирачката на Trickstuff e съвместима и с консумативи от външни производители, включително и спирачни дискове.

Теглото на Maxima е 290 грама за комплект без диск и крепежни елементи, т.е. само за същинската спирачна система, включваща спирачен лост, маркуч (80 см дължина) и спирачен апарат. Теглото не е ниско само по себе си, но като се има предвид, че по същността си това е спирачка за спускане, фрийрайд и траял (защото обикновено при тези видове каране е необходима толкова мощ), Maxima е напълно конкурентна в този сегмент.

Реклама

За момента Maxima е в предпроизводствена фаза – Trickstuff започнаха през ноември кампания в сайта Kickstarter, чрез която искат да проверят дали има реален интерес към такъв продукт и да си подсигурят част от средствата, необходими за производството му. Такъв подход не е учудващ, като се има предвид, че цената на продукта е 990 евро (при това без дискове в комплекта)! Учудващо или не, повече от половината от сумата, заложена като цел на кампанията, вече е набрана, така че ако някой иска да е сред първите собственици на най-силната спирачка в света, добре е да побърза.

https://trickstuff.de/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>