Интересните 3D модели на Гийом Бу

Питали ли сте се как би изглеждал един представител на т.нар. „високи колела“ (известни още като Penny Farthing), ако бъде произведен в наше време с модерни способи и технологии? Гийом Бу в голяма степен дава отговор на този въпрос:

Колкото и реалистична да изглежда тази „снимка“, тя всъщност е 3D модел – рендер, направен чрез софтуерите 3D Studio Max и V-Ray. Негов автор е френският 3D художник Гийом Бу (Guillaume Bout), за когото планинското колоездене очевидно е едно от любимите хобита и затова в свободното си време той развихря фантазията и уменията си, създавайки фотореалистични изображения на велосипеди, които много хора със сигурност биха се радвали да видят и като реални байкове.

Вниманието на Гийом Бу към детайлите е впечатляващо, а освен всичко друго, той с е постарал да направи и обширни описания на творенията си – дори много от реалните велопроизводители не могат да се похвалят с толкова задълбочена информация, колкото той е „прикачил“ към своите виртуални модели.

Конкретно по отношение на показания Zebra O.T.B. (трибуквеното съкращение идва от Oddly Tall Bike, т.е. „особено висок байк“, макар че може да се разглежда и като игра на думи с английския израз за „човка“, който е Over The Bars и се съкращава по същия начин) правят впечатление много интересни детайли, които имат своето обяснение. Рамката и вилката, разбира се, са карбонови – все пак става дума за проект от 21 век! Предното колело е с диаметър 50 цола, а задното 20. Тъй като е замислен като планински велосипед, Zebra O.T.B. разполага със задно окачване (150 мм ход), а предната главина е с директно задвижване и вътрешни скорости (за разлика от велосипедите през 19 в., които също са били с директно задвижване, но не са имали никакви предавки).

Има още десетки детайли, които бдят възхищение и изумление, но най-добре е да ги видите в страницата на автора, като конкретно за модела Zebra O.T.B. подробностите са тук: https://www.artstation.com/artwork/dOJ4W1.

Освен тази нестандартна разработка, има още няколко други, сред които и АМ/ендуро байкове като Zebra SLB, които не само хващат окото, но направо създават у мен желание за притежание. 🙂

Можете също така да следите Гийом Бу във Facebook или в Instagram.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>