Rekon Race – нова ХС гума от Maxxis

По-рано през годината ви представих новата DH гума на Maxxis, наречена Assegai и разработена съвместно с Грег Минар. След това се появи информация за още един нов модел, само че насочен към ХС колоездачи и състезатели – това е Rekon Race и макар че е на пазара съвсем отскоро, още преди официалната си премиера тази гума вече има победи в СК като част от велосипеда на Нино Шуртер. 

Едно от интересните неща при този нов модел е, че той е базиран върху друг продукт на марката. „Обикновеният“ Rekon е в каталога на Maxxis от 1-2 години и е пример за новия междинен клас гуми с размери от 2.4 до 2.6, които заемат нишата между „класическите“ и Plus размерите. Въпреки големия си балон, тя като цяло е предназначена за ХС каране. И понеже компанията е преценила, че шарката е доста добра, на нейна основа е разработила този по-лек и състезателно ориентиран вариант.

Не е изненада, че за момента Rekon Race се предлага само в размери 29х2.25 – това е стандартно предпочитание за ХС състезания и потвърждава по-тясната специализация на гумата. Шарката изглежда агресивна, със сравнително гъсто разположени бутони в централната част и малко по-разредени по страничната линия. Въпреки това, в сравнение с другите два основни ХС продукта на Maxxis, Aspen и Ikon, Recon Race е с най-ниски грайфери в средата – даже производителят я категоризира като полугладка гума (semi slick). Затова тя е най-подходяща за задното колело, осигурявайки леко търкаляне и предвидимо завиване, благодарение на малко по-високите странични бутони. 

Реклама

Новият продукт направи пазарния си дебют в два варианта – и при двата размерът е еднакъв, каркасът е с гъстота на плетката 120 tpi и подготвен за безкамерна употреба, протекторът е двукомпонентен. Разликата е в наличието или липсата на допълнителен защитен слой EXO в стените на гумата. Оттам следва и разлика в теглото – по-леката версия е 610 грама, а тази с подсилените стени е 670.

https://www.maxxis.com/

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>