Ръкавици Answer Won

През годините съм карал с много различни ръкавици, но рядко пиша статии за тях. Причината е, че впечатленията от един такъв продукт обикновено са субективни – едни предпочитат по-дебели и пазещи при удар ръкавици, други по-тънки и дишащи; всеки има различни представи и предпочитания за комфорт, а пък по отношение на издръжливостта и здравината представянето на такъв продукт зависи не само от качеството му, но и от това как човек го ползва, а понякога и от късмет… Затова се е случвало да пиша статии за ръкавици в два случая – или ако съм ги получил за тестване, т.е. с уговорката да споделя впечатленията си, или ако съм останал толкова доволен от тях, че да мога да ги препоръчам безусловно за проба. Случаят с Answer Won е от втория тип.

Продукт: Ръкавици Answer Won
Размер: M
Тегло: 51 грама
Цена: 53.99 лв.
Продължителност на ползването: 8 месеца / 800 км
Други модификации на модела/продукта:

Сдобих се с тези ръкавици още през зимата като подарък по време на техническия семинар на Гепард, които са вносители на марката за България. Може би знаете, че при такива семинари домакините обикновено раздават на гостите по някой аксесоар – било за да рекламират стоката си, било за да оставят добър спомен и впечатление. Във всеки случай нямах никакъв ангажимент да ги тествам, да пиша статия за тях и т.н.

И тъй като Answer Won са типичен пример за по-тънки и олекотени ръкавици, честно казано не очаквах, че ще издържат много време на моята употреба. Имал съм и преди повод да обяснявам, че по отношение на ръкавиците съм почти немарлив, т.е. рядко ще ме видите да ги свалям за щяло и за нещяло. Освен че карам с тях, често ги оставям на ръцете си и при разни дребни ремонти по велосипеда, нося го и го бутам с тях и като цяло предпочитам да пазя ръцете си, а не ръкавиците. Предполагам, че не само аз съм така, но при мен подобен начин на ползване обикновено се отразява пагубно на по-тънките ръкавици, а в същото време те са ми доста удобни, защото не обичам ръцете ми да са запарени, не обичам дебели длани и пръсти. В повечето случаи обаче си купувам поне средно-дебели ръкавици, защото повечето тънки не издържат достатъчно дълго, а пък не ми се купуват по 2-3 чифта на сезон.

И така, ето няколко думи за основните материали и детайли на модела Answer Won. Дланта е от тънка и мека изкуствена кожа Amara, предварително оформена и с перфорирани отвори за проветрение. Горната част е от тънък, мрежест плат – не най-тънкия възможен, но достатъчно, че да прозира кожата на ръката през него. Макар че тази материя е разтеглива, при пръстите са добавени едни характерни „отварящи се“ шевове, които допълнително подобряват гъвкавостта в тези зони. При палците са пришити панели от мъхест плат, който да служи като хавлия – знаете за какво. 🙂 От долната страна на пръстите са налепени силиконови апликации за по-добър контакт, а на върховете на двата показалеца (от вътрешната страна) има по едно малко парче от по-специална материя, която трябва да позволява работа със сензорни екрани (производителят нарича тази технология answer-it). Ръкавиците Won не се закопчават, а разчитат на ластик, което, наред с другите детайли, ги прави сравнително леки – 51 грама за двете.

Слагането на ръкавиците е лесно – от горната и долната страна на отвора около китката има по едно силиконово лого Answer, което улеснява издърпването им нагоре. Свалянето е малко по-трудно, доколкото изисква да ги издърпате откъм върховете на пръстите, но не е болка за умиране. Размер М (за ръкавици винаги избирам него) ми пасна перфектно – дължината на пръстите бе идеална, широчината на ръкавиците също; те прилепнаха плътно, но не стягащо, от всички страни на ръката ми и единствено около китката остава минимална хлабина, която по никакъв начин не ми пречеше. Ръкавиците нито ограничаваха движенията ми, нито пък се нагъваха отгоре или отдолу. Проветривостта е отлична за моите нужди – на пазара има и още по-тънки ръкавици, но за мен тези са достатъчно дишащи. Както и при други подобни модели, не може да очаквате от мрежестата горна част максимална защита, но все пак помагат при среща с клонки край пътеката.

По отношение на answer-it технологията мога да кажа, че понякога работи, друг път не съвсем. В някои случаи успявах да приема обаждане, без да сваля ръкавиците, но не винаги от пръв път. Друг път не успявах. Във всички случаи, ако трябваше аз да набирам телефонен номер или пък да снимам с телефона, предпочитах да сваля едната ръкавица и да боравя с голи ръце, така че по отношение на IT маниаците има какво още да се желае.

Реклама

Както казах, освен удобството, което бе очаквано от такъв тип ръкавици, най-много ме впечатли здравината и издръжливостта. На практика използвах Answer Won в повечето карания през активния сезон, включително в повечето ендуро състезания, обучения и т.н. Наблягам на това, че предната част на пръстите не е „бронирана“ и въпреки това засега те не са скъсани и пробити което е най-често срещания (от мен) проблем при тънките ръкавици. Долната част засега също е здрава – малко поопърпана, но без разкъсвания. Дори силиконовите апликации все още стоят на мястото си! Освен, че съм прал ръкавиците един-два пъти, имаше и няколко случая (заради проливните дъждове), в които те бяха напълно мокри – споменавам го, защото имам усещането, че подобни условия обикновено са по-натоварващи за материалите. Изобщо, за 8 месеца каране нищо не им бе спестено, но Answer Won наистина излязоха победители и ще продължа да ги ползвам и през следващия сезон. Засега единствената щета по тях е едно малко скъсване на един от страничните шевове (от долната страна на палеца), което може и да се зашие.

За да не съм голословен, постарах се да направя снимки на ръкавиците в актуалното им състояние – надявам се, че от тях се вижда достатъчно добре степента на износване. Ясно е, че няма как ръкавиците да са нови след 8 месеца ползване, но фактът, че все още не са изпокъсани (особено при пръстите), ги нарежда сред най-издръжливите, които съм пробвал. А предвид това, че не са дебели, това е още по-впечатляващо. Единствените други тънки ръкавици, от които съм бил доволен в същата степен, са Bliss Minimalist.

Заключение

Когато давам 50-60 лв. за тънки и проветриви ръкавици с цели пръсти, очаквам да са толкова удобни и издръжливи, колкото са Answer Won. Нямам какво повече да кажа! 🙂

+

Удобни, леки и проветриви.

Изключително издръжливи (особено за такъв тип ръкавици).

За контакти:
Гепард Сайкъл
0878 55 22 98
www.gepard.bg
[email protected]
https://web.facebook.com/Gepard-495625403944413/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>