WTB добавя Ranger с широчина 2.4 инча

Не за първи път пиша за модела Ranger, той като той се утвърди като един от най-успешните в каталога на WTB. Тази гума направи пазарния си дебют като продукт за велосипед с т.нар. Plus гуми, т.е. с широчина 2.8/3.0 инча. Шарката обаче се оказа много добра в широк кръг условия, включително и на кал, така че през 2017 г. компанията я представи в ХС вариант с широчина 2.25 инча. И ето че сега WTB ориентират модела и към АМ сегмента, добавяйки още един размер – 2.4 инча.


Интересното е, че новата разновидност се предлага само с диаметър 29 цола. Няма да се учудя, ако по-нататък се появят и вариант 27.5, но за момента от Ranger 2.4 могат да се възползват само собствениците на 29-ки.

Ще припомня накратко основните характеристики на шарката при Ranger, които я правят толкова универсална. Централните бутони са сравнително ниски и са разположени относително близо един до друг, така че да осигуряват добро търкаляне. За него допринася и скосяването в предната им част. Преходните и странични бутони са по-високи и раздалечени, за да се забиват добре в кал, прах и чакъл, да осигуряват стабилно завиване и да се очистват добре.

Ranger 2.4 се предлага в три варианта – TCS Light Fast Rolling, 29″ TCS Light High Grip (1049 грама) и TCS Tough Fast Rolling (1138 грама). Впрочем едва ли щях да пиша цяла статия само заради допълнителния размер, но наред с него има и някои нови технологии, които са използвани при тези нови модификации, които ще виждаме и при другите продукти на компанията. Това са TriTec и Slash Guard.

Реклама

TriTec Compound е новата трикомпонентна формула за протектора на WTB. Тя използва твърда каучукова смес в основата на грайферите, проникваща и на височина до средата им. Това позволява външният слой да е от по-мек материал, без да се компрометира стабилността на бутоните, т.е. без те да се прегъват лесно при спиране и завиване. Твърдата основа подобрява и ефективността при търкаляне. Заради нея грайферите в централната част са от каучук със средна твърдост, така че да осигуряват баланс между добро сцепление и ниско съпротивление, а страничните бутони са покрити с най-мекия и абсорбиращ материал, за да имат максимално сцепление.

Slash Guard е част от обновената конструкция TSC Light, т.е. това са гумите с олекотен каркас, но все пак подходящи за ползване като безкамерни. Въпросният „щит“ e вложка/слой от найлонов плат по цялата стена на гумата, която осигурява средно ниво на защита срещу пробиване и скъсване, но без да добавя толкова тегло, колкото двуслойният каркас TCS Tough.

В сайта на WTB е споменат и още един вариант, който ще се произвежда само за Европа. Ще го познаете по стените с жълтокафяв цвят. Тази разновидност ще е 29″ TCS Light Fast Rolling, но с двукомпонентен протектор Dual DNA.

https://www.wtb.com/

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>