Scott E-Aspect 20

Scott е добре позната марка в България и за нашата аудитория. Не само, че правят едни от най-леките и усъвършенствани велосипеди на пазара, но и едни от най-хубавите видеоклипове. Има по много и от двете на страниците на МТБ-БГ – и статии за продуктите им, и участия в рубриката ни за видео. Досега обаче почти не е ставало дума за техните е-байкове, а такива не липсват в каталога им…

Както и другите водещи производители, Scott не стоят встрани от пазарните тенденции – в повечето европейски пазари е-байковете се купуват като топъл хляб и дори в България броят на хората, които се решават да пробват тези технологии, расте – бавно, но сигурно. Бих могъл да ви занимая с някой от топ-моделите с космическа цена (е-байковете и без това все още са скъпи, какво остава, когато са от премиум производител), но вместо това ще насоча вниманието ви към един модел, който може да бъде видян и купен в България – E-Aspect 20.

E-Aspect 20 е поставен от Scott в категорията Sport – по тяхната класификация това означава любителски велосипед, предназначен основно за по-леко каране и разходки, но способен да понесе и по-сериозно каране, ако се наложи. В зависимост от размера може да е с 29-цолови (от М нагоре) или 27.5-цолови колела (S), а геометрията е напълно стандартна и не отстъпва на другите велосипеди на марката – челен ъгъл 68.5° за повече увереност при спусканията, добре оразмерен преден триъгълник и т.н.

Както и „нормалната“ линия Aspect, този е-байк е с твърда алуминиева рамка, при която са използвани модерните технологии, за да бъде здрава, лека и изчистена като дизайн. Последното включва и пълната интеграция на мотора BROSE около средното движение, както и на батерията в долната тръба. Кабели, жила и маркучи също са скрити от погледа вътре в рамката.

Електродвигателят BROSE е произведен в Германия и е със стандартна мощност 250 вата, позволяващи с негова помощ да бъде достигната максимална скорост 25 км/ч – такива са засега нормите в ЕС. Можете да карате и по-бързо, но без подпомагането от мотора. Батерията е с капацитет 508Wh и е напълно достатъчна да карате безгрижно по крайградските маршрути.

Окомплектовката, както стана дума, е предимно за любителско каране, но никой от компонентите няма да ви разочарова по пътеките и черните пътища. Вилката е Rock Shox 30 Silver TK Solo Air със 100 мм ход и дистанционно заключване, скоростната система е Sram NX с 1х11 предавки – за тази група самият производител бе обявил, че е оптимизирана и за ползване върху е-байкове. За спирането Scott разчитат на Shimano и техните спирачки МТ500, а контактът с терена се осъществява от гумите Forekaster на Maxxis с широчина 2.35 инча. Периферните компоненти, както и каплите, са Syncros. Общото тегло на велосипеда е 20.7 кг, а цената му  в момента е намалена с 15%, така че можете да го купите за 5949.15 лв. вместо 6999 лв.

http://scott.bg/bg/velosipedi/10647-605-velosiped-scott-e-aspect-20-2018.html#

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>