Devinci представи новия Troy

Както обикновено, нещата започват с едно надъхващо видео, което именно привлече вниманието ми към напълно обновения АМ велосипед Troy на Devinci. 

И все пак, за по-любопитните, ето ги основните акценти в новия байк, както е представен в сайта на Devinci:

Рамката е изцяло карбонова, включително и кобилицата, и се предлага във варианти за 27.5 и 29-цолови колела. Върху долната тръба и тръбата под веригата има интегрирани протектори. Интересен детайл е завръщането към средно движение на резба – пореден пример за това, че този стандарт се доказва като най-надежден и безпроблемен. С 27.5“ колела рамката се предлага и в размер XS. При по-големите размери са предвидени места за два бидона за течности. Вътрешното окабеляване се подразбира.

Окачването е Split Pivot с концентрична става на окачването около оста на задното колело – разработено е от Дейв Уигъл и това е петото му поколение, като при него е увеличено съпротивлението в края на хода срещу продънване при по-агресивно каране. Ходът на задницата е 140 мм. Задният амортисьор е метричен (като размер) с палцов захват. Може да се ползва и заден амортисьор с метална пружина.

Реклама

Геометрията е модерна и агресивна, с 66° челен ъгъл, 74.5° седалков ъгъл, ниско средно движение (339 мм) и разумна дължина на предния триъгълник. Това са данните за ниската настройка – можете чрез вложка при захвата на шока да изберете и „висока“, при която ъглите са с половин градус по-големи и средното движение с няколко мм по-високо.

За задната ос Devinci са отишли още по-далеч от стандарта Boost и използват проходна ос 157х12 мм, която наричат Super Boost – този размер е познат от DH велосипедите, но досега не се срещаше често при All Mountain байкове.

Повече подробности можете да намерите в сайта на производителя: http://www.devinci.com/.

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>