Assegai – нова гума от Maxxis с подписа на Грег Минар

Тази пролет Maxxis представиха нова гума за спускане, разработена съвместно с Грег Минар. Моделът се казва Assegai и е кръстен на традиционно копие, използвано от племената зулу, населяващи ЮАР, откъдето е родом Минар.

Основната цел на Грег и инженерите на Maxxis е била да създадат една много универсална гума, която да комбинира добро търкаляне, спиране и завиване, при това в широк спектър от условия и терени, от твърдо и сухо до кално и хлъзгаво. Компанията и досега имаше гуми, които в голяма степен отговарят на тези условия, но когато си един от най-добрите в света, вероятно винаги търсиш още малко по-добро представяне тук или там…

Не е учудващо, че Assegai има някои сходни елементи с моделите Minion и Shorty. Това са двете гуми, чиито основни характеристики Грег е искал да събере в своя модел. Разбира се, една механична комбинация не би вършела работа, така че новият модел е старателно проектиран от нулата, за да се получи шарка, която да удовлетвори изискванията на състезателя с най-много победи в Световната купа по спускане.

Бутоните на Assegai са високи и добре „заострени“, така че да се забиват агресивно в кал и рохкави почви. Централната линия редува отчетливо двойка бутони за завиване (с надлъжен канал) и тройка бутони за спиране (голям централен, напречно разположен и с напречен канал и два по-малки, които имат роля по-скоро като преходни при накланяне на велосипеда). Страничната линия е „класическа“ и е със стабилни бутони, върху които човек да може да се опре при агресивно завиване. Шарката е добре балансирана от гледна точка на гъстота, така че хем да се търкаля добре (в рамките на DH разбиранията), хем да се очиства добре и да не се задръства.

За момента Assegai се предлага в размери 27.5х2.5 и 29х2.5, с двуслоен каркас и трикомпонентен протектор (3C MaxxGrip), като най-добре стои върху широки капли (30-35 мм). Теглото е 1254 или 1334 грама, в зависимост от размера.

https://www.maxxis.com/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>