Три продукта от iXS за вашата защита при каране

Обожавате ли разнообразните и технични пътеки, скрити от погледа в най-затънтените кътчета на планините? Обичате ли целодневните планински преходи с изкачвания до алпийската зона и спускания, които продължават повече от час? Харесвате ли екипировка, която е удобна и лека, но в същото време можете да разчитате на нея в непредвидена ситуация на пътеката? Следващите три продукта от iXS са точно такива!


Каска IXS Trail RS EVO 2018

 

Не е учудващо, че този All Mountain модел на iXS е отличен в ревютата на множество чуждестранни медии – освен че е красива (за вас остава да изберете кой цвят ви допада най-много!) и надеждна (отговаряйки на европейския стандарт за безопасност  EN1078 и на американския CPSC), тази каска е и много комфортна и функционална. Снабдена с 22 отвора за вентилация, за доброто охлаждане на главата можете да разчитате и на допълнителните вътрешни и външни вентилационни канали, които подобряват циркулацията на въздуха и отвеждането на генерираните при изкачванията топлина и влага. Прецизната система за регулиране ErgoFit Ultra се състои от две части и позволява реглаж както по хоризонтал, така и по вертикал, като основният регулатор е с микростепени за постигане на възможно най-добро пасване към контура на черепа. Важно е да знаете, че освен в два „стандартни“ размера – S/M (54-58 см) и M/L (58-62 см), Trail RS EVO се предлага и в трети – XLW (58-62 см), който е по-широк, за да удовлетвори нуждите на хората с по-големи глави.

Когато достигнете пътеката и отпуснете спирачките, най-важна става защитната функция. В това отношение Trail RS EVO предлага класическа и качествено отлята InMould конструкция (външната твърда обвивка е отлята заедно с вътрешната черупка от абсорбираща EPS пяна), която обгръща голяма част от главата и слиза доста ниско по тила, а регулируемата козирка е направена така, че да се откачи при падане, за да не причини наранявания.

189.00 лв. от DragZone.bg


Наколенки IXS Flow Zip

Само който не е карал наколенки с цип, не знае колко удобни са за поставяне и сваляне! Можете да го правите колкото пъти искате, защото става бързо и лесно, без да е нужно да събувате обувките си. Разбира се, не за всеки това е основен приоритет (затова разгледайте и другите продукти на iXS, сред които има подходяща екипировка за всеки планински колоездач), но ако предпочитате да катерите с голи крака, но да спускате с наколенки, и така по няколко пъти, подобен продукт става много полезен! До скоро на пазара нямаше много предложения за наколенки с такава конструкция, но наличието на все повече колоездачи, които обичат да карат бързо и агресивно, но не искат да се лишават от комфорта при изкачванията, кара производителите да работят усърдно за създаването на все по-удобна и компактна екипировка. А моделът на iXS е един от най-добрите в ценово отношение.

Именно това са двете основни характеристики на наколенките IXS Flow Zip – удобство и компактни размери. Те са характерни за цялата серия продукти Flow, а конкретно този модел е създаден с помощта на легендата Ханс Рей. Конструкцията им е тънка и прилепваща към крака, като от задната страна е използван мрежест плат, за да не се запарва излишно сгъвката зад коляното. Самото коляно е защитено от протектор, направен от „умната“ пяна Xmatter, което прави наколенките гъвкави и удобни при нормално движение, но абсорбиращи и втвърдяващи се при удар (сертифицирани са по стандарта EN1621-1:2012). Освен силиконовите ленти против плъзгане в горния и долния край, IXS Flow Zip са снабдени и с велкро-ремък, който гарантира, че ще стоят на мястото си и няма да се смъкват при каране. Можете да избирате между трите класически размера – S, M и L.

И не забравяйте – можете лесно да ги свалите и приберете в раницата, за да ги сложите горе, когато прецените, че ще имате нужда от тях!

159.00 лв. от DragZone.bg


Налакътници IXS Carve Evo

Освен коленете, добре е да пазите и лактите си. Много хора се чувстват неудобно с твърди налакътници, които ограничават движенията им, затова iXS създадоха този продукт, който използва вискоеластичния полимер Xmatter, за да осигурят едновременно комфорт при каране и защита при падане.

Фиксирането е с два велкро ремъка, което позволява да изберете идеалното стягане за вашата ръка, така че хем протекторите да стоят на мястото си, хем да не влошават кръвообръщението и работата на мускулите. Разбира се, в двата края има и силиконови ленти срещу приплъзване.

Избраните материи осигуряват добро дишане на налакътниците (доколкото е възможно), а от външната страна протекторът е защитен с кевларен плат, който е устойчив на скъсване и протриване.

Предлагат се в размери S, M, L и XL.

139.00 лв. от DragZone.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>