Cube Access – за дамите, които обичат планината

Моделната гама Access на Cube е специално разработена за дами, които имат желание да опознаят планинските пътеки, разчитайки на стилен и същевременно качествен MTB велосипед. Като всички дамски модели на Cube, и този предлага комфорт и предсказуемост при управление, благодарение на геометрията на рамката. Тя е специално съобразена с всички налични размери – 13,5″, 16″, 17″, 19″, използвайки технологията Size Split, което осигурява подходящи пропорции за всеки тип телосложение, а материалът алуминий 6061 я прави лека и здрава. От своя страна пък огромният избор от размери и цветове се допълва от 27,5 или 29-инчови колела.

Освен на рамката, внимание е обърнато и на седалката, дължината на лапата и ширината на кормилото, така че всяко каране да бъде удоволствие, а не изпитание. Скоростната система на Shimano предлага богат избор от предавки и е съобразена с по-чувствителния на тема съпротивление при въртене нежен пол. Дисковите спирачки пък дават нужната сигурност при спиране не само в парка, но и при стръмни спускания в планината. Амортисьорната вилка с ход 100 мм обира неравностите и гарантира приятно движение, без да „убива“ скоростта и да затруднява въртенето на педалите.

Cube Access WS – от 759 645 лв.

Ако преди всичко търсиш комфорт и безопасност за разходката си в планината, то началното ниво на Cube Access предлага всичко необходимо, за да те вдъхнови да поемеш по пътеката. Цветовете Aqua и Orange, нанесени с многослойна водна боя, подчертават стила на всяка дама, а както се очаква от Cube, детайлите са изпипани до съвършенство. Вътрешното окабеляване в рамката запазва красивия вид на колелото и намалява триенето и захабяването, така че дълго време превключването на скоростите остава гладко и безпроблемно. Извивката на горната тръба осигурява лесно качване и слизане върху колелото, а благодарение на технологията за формоването на тръбите, здравината е на най-високо ниво. Нещо повече – геометрията за всеки размер е изчислена така, че педалирането изстрелва байка напред с минимални усилия.

Размери 27.5-инчови гуми: 13,5″, 16″

Размери 29-инчови гуми: 17″, 19″

Cube Access WS EAZ – от 899 764лв.

 

Всеки е чувал израза „силата е нищо без контрол“. От Cube взимат това присърце при създаването на Access EAZ и го снабдяват с мощни хидравлични спирачки на Tektro и широки лесно търкалящи се гуми Schwalbe Smart Sam. При цялото това сцепление и спирачна сила на разположение, колоездачът може да наблегне на удоволствието от карането. Вилката Suntour гладко обира неравностите, 24-скоростната система на Shimano дава богат набор от предавки за всеки наклон.

Размери 27.5-инчови гуми: 13,5″, 16″

Размери 29-инчови гуми: 17″, 19″

ACCESS WS Exc – от 999 849лв

Търсиш точния баланс между комфорт и възможности в маунтин байк? От Cube много добре знаят как се чувстваш и затова създадоха Access Exc. Вече знаеш за специалната система, по която немския производител създава своите рамки, така че да паснат идеално за всеки тип телосложение. Мощни хидравлични спирачки, качествена амортисьорна вилка, уникални цветове, бързи и леки гуми и седалка, кормило и грипове специално създадени за жени. Скорости Shimano за безпроблемно катерене и на най-стръмните наклони.

Размери 27.5-инчови гуми: 13,5″, 16″

Размери 29-инчови гуми: 17″, 19″

ACCESS WS Pro – от 1149 976 лв.

Когато изследователските желания станат по-сериозни се нуждаеш от по-висок клас колело, което да отговори на по-високите изисквания на планината, Access Pro е достатъчен да задоволи ентусиазма ти. Всички гордости на гореизброените байкове са налични и тук, но с още по-качествени компоненти и доста подобрения, които ще те отведат до края на пътеката без проблеми. 27-скоростната система вече дава възможност за лежерно изкачване на тежки върхове, а по-качествената вилка и спирачки осигуряват безопасно спускане след това.

Размери 27.5-инчови гуми: 13,5″, 16″

Размери 29-инчови гуми: 17″, 19″

ACCESS WS Race – от 1549 лв.

 

Още по името се разбира, че Race моделът има скорост в гените си. Не е нужно обаче да си състезател, за да извлечеш бързина от лекото тегло, интуитивното управление и гладко работещите части. Този байк е създаден за дами със сериозен приключенски дух и гореща кръв. За такива жени вече е нужна 30-скоростна система на Shimano, мощни хидравлични спирачки и компоненти от клас Deore и заден дерайльор XT. С Race определено може да изпиташ способностите си в планината!

Размери 27.5-инчови гуми: 13,5″, 16″

Размери 29-инчови гуми: 17″, 19″


Технологии във всички модели Cube Access

Усъвършенствано формоване на тръбите

Технологията на Cube за усъвършенсвано формоване на тръбите позволява механично да бъдат трансформирани различните тръби на рамката и по този начин те да бъдат оптимизирани без допълнително износване на материала. Освен по-красивия външен вид, този производствен метод е вдъхновен от функционалните предимства – по-лека и същевременно по-здрава алуминиева рамка.

Гъвкава геометрия на рамката

Дългогодишното тестване на различни концепции при създаването на рамки доведе до създаването на технологията за олекотено натоварване посредством оптимизирана геометрия. Три основни неща водят до гъвкавото разпределяне на натоварването.

Първо, увеличеният офсет (изместване) на вилката дава същата стабилност като на 26-инчово колело, без да се изостря челния ъгъл, което пък от своя страна освобождава място за предното колело. Второ, скъсеното разстояние на долната задна тръба (chainstay), без да се компрометира ъгълът на седалковата тръба. Cube патентова специално монтиране на предния дерайльор, който дава повече отстояние от задната гума, запазвайки ъгъла на седалковата тръба и гарантирайки оптимална стойка на колоездача. Трето, височината на средното движение остава същата като на 26-инчово колело. Това води до естествена позиция на седене и повишена стабилност – комфортът при 29- и 27,5-цоловите колела остава на най-високо ниво.

Лека и здрава 6061 алумниева сплав

Алуминиевата сплав 6061 преминава и топлинна обработка, след която материалът става по-здрав, издръжлив на ръжда и умора и подходящ за направата на лека рамка с голяма здравина.

Лесно закрепване и повишена здравина

 

Лесно сменяемото ухо за дерайльора предпазва рамката при евентуално падане или удар, като резбата се намира на ухото, а не в рамката.

Кабелите са интегрирани в рамката

Броните на жилата и маркуча на спирачката са скрити в тръбите на рамката. Така те са предпазени от прах и ожулвания, а рамката изглежда стилна и изчистена.

Многослойно водно боядисване

Върху полираните алуминиеви рамки логото и графиките се нанасят с многослойна мокра боя, така че се спестява тегло и се подобрява дълготрайността и блясъка на боята.

Купи онлайн или тествай Cube Access и вземи на изплащане на място в 10 магазина в цялата страна:

  1. София, жк. Гоце Делчев, бул. България №55-57
  2. София, жк. Редута, ул. Живко Николов №41
  3. София, жк. Младост 1, бл 1а.
  4. София, жк. Лозенец, ул. Богатица №20
  5. София, жк. Люлин 7, бул.Джавахарлал Неру, бл.752
  6. София, жк. Лагера, бул. Цар Борис III №100
  7. София, жк. Овча Купел 1, бул.Президент Линкълн, бл.107
  8. София, жк. Изток, ул.Райко Алексиев №3
  9. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 25
  10. Бургас, ул. Цар Симеон 102

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>