Новите гуми на Schwalbe с Addix вече са в Drag Zone!

По цвета ще ги познаете! Новите каучукови смеси на Schwalbe се наричат Addix и гумите от линията Evolution идват с цветна ивица на протектора, която указва какъв материал е използван. Червеното е Speed – най-бързата и износоустойчива каучукова смес, подходяща за ХС каране; синьото е Speedgrip – най-универсалната формула, която балансира между леко търкаляне, добро сцепление и добра износоустойчивост; оранжевият „код“ в случая означава мека смес, осигуряваща повишено сцепление, но и с достатъчна износоустойчивост, за да можете да ѝ се радвате по-дълго време; с лилава ивица са украсени „най-меките“ гуми, при които сцеплението е най-важният и почти единствен приоритет – тази смес се използва основно при моделите за спускане и фрийрайд.

Новите материали бяха представени през 2017 г. и за началото на сезона добре познатите модели на Schwalbe вече са заредени в магазините Drag Zone с новите си цветни кодове.

Schwalbe Addix Thunder Burt 27.5 x 2.1″

 

Започваме с код червено – внимание, висока скорост! Не е нужен втори поглед, за да се убедите, че Thunder Burt е създадена с тази главна цел – да се търкаля с минимално съпротивление, да ускорява като свръхзвуков изстребител. Минималистичните и гъсто разположение централни бутони са подпомогнати от по-високи странични грайфери, които да задържат гумата при накланяне в завои и при някои по-проблемни настилки.

Въпреки ниското си тегло (480 грама по данни на производителя), Thunder Burt идва със защита Snake Skin и с технологията TL Easy. Освен това има и допълнителна защита RaceGuard – два слоя найлонов плат под протектора, който предпазва тази най-уязвима зона от пробиви.

Имайте предвид обаче, че този продукт е предназначен за хора с тегло под 100 кг, което е често срещано ограничение при подобни олекотени компоненти.

79.00 лв. от DragZone.bg


Schwalbe Nobby Nic Addix PerformanceSpeedgrip Apex 27.5×2.6″

Логично е най-универсалната гума в каталога на Schwalbe да използва и най-универсалната каучукова смес – Speedgrip. Както личи още от името, този материал осигурява оптимален баланс между скорост (която идва от ниско тегло и ниско съпротивление при търкаляне) и сцепление, а към тях се добавят повишена износоустойчивост и подобрено представяне при ниски температури.

Addix обаче не е единствената новост при модела Noccy Nic. Както виждате, той се предлага и в още повече размери, като посоченият тук 27.5х2.6 е нов и е нещо средно между стандартна и Plus гума. За протокола ще кажем, че Nobby Nic Addix Speedgrip се предлага също с широчини 2.25, 2.35 и 2.8, а за хората, които все още не са преминали към по-големи колела, добрата новина е, че освен за 27.5“ и 29“, гумата се предлага и в 26-цолов вариант.

Както сме свикнали да очакваме при този модел, гумата е TL Easy, т.е. подходяща за превръщане в безкамерна чрез добавяне на запечатваща течност. С оглед на предназначението си, Nobby Nic е снабден не само със Snake Skin стени (защитени от срязване), но и с допълнителна защита Apex, което увеличава малко теглото, но Schwalbe стоят твърдо сред лидерите в това отношение и тази голяма гума с тегло 910 грама е пример за това.

69.90 лв. от DragZone.bg


Schwalbe Magic Mary Addix Evolution Super Gravity 27.5×2.35″

Magic Mary също е един от най-универсалните модели на Schwalbe, само че с една уговорка – когато наклонът е надолу. Този модел първоначално бе разработен за спускачите и фрийрайдърите, но с нарастване на популярността на ендурото Schwalbe добави и олекотени варианти за този тип каране.

Представената тук разновидност е точно такава – сгъваемият борд, 2.35 инча широчина и меката каучукова смес Addix осигуряват идеален баланс между тегло и сцепление. Разбира се, Magic Mary идва със защита Snake Skin и с технологията TL Easy.

Най-важният елемент в обаче е конструкцията Super Gravity. Тя включва двойни странични стени (общо четири слоя плат), но под грайферите каркасът е единичен (т.е. само два слоя плат). Тази комбинация осигурява повишена стабилност и здравина на гумата, но в същото време и повече гъвкавост на протектора, а също и по-ниско тегло в сравнение с DH гумите, които са изцяло двустенни (т.е. 4 слоя плат от борд до борд). Теглото на представения тук продукт е 1100 грама – много любители на ендурото залагат именно на такъв вариант, особено за задното колело, за да се предпазят от срязвания по каменистите трасета.

79.00 лв. от DragZone.bg


Schwalbe Addix Dirty Dan Downhill 27.5×2.35″

И като стана дума за DH гуми, Dirty Dan е типична такава, разработена с акцент върху карането в кал, рохкави почви, чакъл и други трудни настилки. За целта този продукт е не само с много агресивна шарка, включваща остри и високи бутони, които да се забиват добре и да се очистват лесно, но и най-меката каучукова смес Addix, която е с подобрено представяне при ниски температури и осигурява неочаквано добро сцепление дори на най-хлъзгавите препятствия.Обърнете внимание на бутончета, стърчащи настрани – те имат за задача да ви задържат дори при сериозно накланяне на велосипеди или при странични наклони.

Както стана ясно, тази гума е с максимално подсилена конструкция за спускане. Това означава двуслоен каркас (общо четири реда плат от борд до борд), телени бордове и по-високо тегло – 1345 грама, но в замяна получавате ненадмината здравина и стабилност.

89.00 лв. от DragZone.bg


Schwalbe Table Top Performance 26×2.125″

Завършваме с една гума за градско каране, но не градско в смисъл на придвижване (макар че и за това може да се ползва!), а за хората, които искат да карат агресивно и да ползват градската среда като терен за трикове и забавления. Нещо повече – името на гумата и фактът, че е разработена с помощта на Тимо Прицел, подсказват ясно, че тя е особено подходяща и за Dirt Jump, пъмптрак и всякакви подобни изпълнения.

Гъстите грайфери, оптимизирани за гладки и твърди повърхности, доказват това недвусмислено, а сега е моментът да ви представим и петата каучукова смес – Addix Performance, за която не е предвиден цветен код. Този материал се използва при гумите от по-достъпния ценови клас (Performance Line) и подобно на Speedgrip е оптимизиран за универсално поведение и добра износоустойчивост – разликата е, че гумите от този клас обикновено са по-тежки и с малко по-високо съпротивление при търкаляне, макар че точно тези неща едва ли ще усетите с Thunder Burt, която тежи 670 грама.

31.90 лв. от DragZone.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>