Specialized Rockhopper – бърз при изкачване, впечатляващ при спускане

Наскоро Байк Център представиха пред аудиторията на МТБ-БГ линията твърдаци от начален и среден клас Pitch. Сега е време за още една серия с твърди рамки, която е легендарна, защото присъства в каталога на компанията от няколко десетилетия – Rockhopper. 

Където по планинските пътеки се пресичат ефективността и възможностите, там ще намерите Specialized Rockhopper. Естествената среда на този велосипед е именно горе в планината и някои от причините са очевидни – като 29-инчов твърдак колелото по природа запазва добре инерцията, преодолява по-лесно терена и държи стабилно избраната линия.

Това, което не прави толкова силно впечатление от пръв поглед, но е съществено, е ниско разположеното средно движение, просторното разстояние до горната тръба и ултра късия chainstay (стойки на веригата).

С други думи, тази геометрия дава очаквано добро поведение при движение и сигурност на колоездача при широк диапазон от терени. Rockhopper е бърз при изкачване и още по-забележителен при спускане.

Rockhopper Sport

Вероятно желанието за приключения те е отвело в планината, а пътеката ти се вижда скучна за пешеходна разходка. Rockhopper Sport има всичко необходимо да разнообрази деня ти и да направи рутинното излизане сред природата забавен ден.

Този велосипед е отличен за навлизащи по-сериозно в колоезденето хора, започващи да разбират важността на геометрията на рамката.

Тя е направена от лека алуминиева сплав A1 с цел максимална устойчивост и предвидимо поведение спрямо геометрията XC Sport 29. Получаваш ефективност при изкачване и стабилност при спускане.

Вилката SR Suntour XCT с ход 80/90/100 мм в зависимост от размера е най-добрият избор в този ценови клас и гарантира гладка работа.

Задният дерайльор Shimano Acera издържа на сериозно натоварване и честа смяна на скоростите. 11-34-зъбната касетата ти дава удобството винаги да въртиш с подходящо усилие.

Хидравличните спирачки на Shimano гарантират качествена и дълготрайна работа, без да се нуждаят от честа профилактика. 160-милиметровите ротори дават достатъчна спирачна сила при по-сериозните спускания.

Останалите компоненти на Specialized нямат нужда от коментар за качеството. 720 милиметровото кормило осигурява добър контрол и прецизност.

1049.00 лв. от Байк Център


Rockhopper Comp

Логично всички гордости на Sport модела са налични и при Comp, но с още подобрения. Най-същественото е 27-скоростната система, която позволява по-голям диапазон от подходящи предавки при изкачване или по-бързо спускане.

Вече въздушната вилка пък позволява регулация спрямо теглото на колоездача с цел по-прецизно преминаване през неравностите и повишено удоволствие и увереност при каране.

Увеличената широчина на гумите до 2,3 инча помага за стабилността на колелото и усещането за повече контрол върху него.

1249.00 лв. от Байк Център


Rockhopper Expert


Expert моделът надгражда нивото на Comp с въздушна вилка SR Suntour XCR с ход в зависимост от размера на рамката. Тя е съществено по-лека и гладко работеща, а удобството е увеличено със система за дистанционно заключване от кормилото.

Задният дерайльор е доказаният боец на Shimano от клас Deore, което подобрява превключването и гладката работа на скоростната система.

По-висок клас е и самата рамка, макар и със същата геометрия – тръбите са от още по-леката сплав A1 SL, а челото е конусовидно, което увеличава коравината в кормилната област и вариантите за надграждане на вилката. 

Намаленото тегло на велосипеда гарантира повече изминати километри с по-малко изразходвана енергия.

1599.00 лв. от Байк Център


Rockhopper Pro

Най-доброто оборудване на Rockhopper идва с Pro модела, който съществено се различава от останалите в гамата. Рамката с перфектна геометрия остава същата като при Expert, но вече са налице значителни подобрения при вилката, колелата, задвижването и спирачките.

Rockhopper Pro разчита на вилка Manitou Markhor. Монтажът на Shimano гарантира гладко движение, но този път със система 2х10, клас Deore и SLX.

Спирачките са Shimano BR-M365 с подобрена ергономия и захват за кормилото и намалено тегло.

Логично, по-високият клас компоненти значително олекотява байка и съответно намалява усилията при въртене.

2249.00 лв. от Байк Център


Дамски Rockhopper

Дамските варианти на Rockhopper са не по-малко впечатляващи от мъжките модели. Геометрията на рамката е оптимизирана за използване от жени, а компонентите са еквивалентни на мъжката серия. Този велосипед гарантира на нежния пол, че няма да изостава по пътеките, дори напротив – при повече желание байкът е способен да остави момчетата на заден план.

Купи онлайн или тествай Specialized Rockhopper и вземи на изплащане на място в 10 магазина в цялата страна:

  1. София, жк. Гоце Делчев, бул. България №55-57
  2. София, жк. Редута, ул. Живко Николов №41
  3. София, жк. Младост 1, бл 1а.
  4. София, жк. Лозенец, ул. Богатица №20
  5. София, жк. Люлин 7, бул.Джавахарлал Неру, бл.752
  6. София, жк. Лагера, бул. Цар Борис III №100
  7. София, жк. Овча Купел 1, бул.Президент Линкълн, бл.107
  8. София, жк. Изток, ул.Райко Алексиев №3
  9. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 25
  10. Бургас, ул. Цар Симеон 102

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>