Карбон срещу алуминий – SCOTT направи битката равностойна

От тази година SCOTT предлагат велосипед SPARK RC и с алуминиева рамка

Досега Spark RC (Race Concept) означаваше карбон, но новият Spark 900 RC Comp идва с рамка от алуминиеви сплави, която успешно догонва карбоновите си събратя. Производителят е запазил професионалното оборудване от състезателната серия:
– При рамката на Spark SCOTT използват добре познатата технология на асиметрично хидроформоване на тръбите.
– Задвижването е поверено на SRAM от серията GX 1×12 Eagle.
– За контрол на окачването се използва системата TwinLoc, чрез която можете да променяте едновременно характеристиките и на задния амортисьор, и на вилката.
– Шокът е модел FOX Float Performance с Trunnion захват.
– Вилката е FOX 32 Float Rhythm със 110 мм ход, което е единствената разликата с карбоновата версия.
– Моделът се произвежда само във вариант с 29-цолови колела.

Що се отнася до геометрията на Spark, важно е да се отбележат 2 неща:
– сваления по-ниско заден амортисьор в сравнение с по-старите модели на Spark измества центъра на тежестта по-ниско;
– това, в комбинация с ниския вертикален обхват (stack), осигурява чувствително удобство и при изкачване, и при спускане.

Ето и някои от технологиите, с които пристигат велосипедите от серията Spark RC:

Boost

Boost технологията е изграденa около по-широка задна и предна главина, което намалява усукването на колелата, особено когато става дума за 29-ки. Коравината се дължи на по-широкия ъгъл на скосяване на спиците, без да се повлиява теглото.

SRAM Eagle

Това задвижване комбинира леки материали с най-новото поколение технологични подобрения на SRAM 1Х. С обхват от 500%, Eagle дава по-плавни и по-прецизни смени на предавките за дълготрайна производителност, така че да прекарвате повече време на желаната скорост.

Палцов захват на шока (Trunnion mount)

Общата дължина на шока е намалена, без това да се отрази на хода му. Това позволява да се изгради много компактен комплект от рамка и шок, който се интегрира плътно към тръбата на седалката. Благодарение на конструкцията Trunnion, височината на рамката на Spark е намалена, което я прави супер компактна рамка и осигурява възможност за монтиране както на малка, така и на голяма бутилка за вода.

TwinLock

TwinLock системата, разработена и патентована от SCOTT Sports, позволява на колоездача да контролира амортизацията на вилката и шока едновременно чрез три степени. Така TwinLock позволява с едно движение да изберете между три различни окачвания на велосипеда. 

Ако искате да се състезавате, но не сте готови да заплатите по-високата цена за карбонова рамка или нямате търпението и опита за поддръжката ѝ, новият Spark 900 RC Comp ще ви помогне да смачкате конкуренцията.

ВИЖ ТУК Велосипед Scott Spark RC 900 Comp 2018: http://scott.bg/magazin/14-velosipedi/velosiped-scott-spark-rc-900-comp-2018/.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>