Започнете новия сезон с някое от предложенията на Drag за април 2018 г.

Независимо дали се изживяваш като велотурист или ХС спортист по черните пътища и пътеките, като акробат на dirt скоковете или като градска велонинджа, през месец април Drag отправят към теб предложение за тези три велосипеда:


Drag Hardy Ltd 2017

 

Универсалният боец на Drag в твърдата категория се предлага в няколко нива на оборудване, като сред тях Ltd е най-високото. Човек лесно може да се досети за това по вилката Rock Shox Recon Silver, задвижването Shimano SLX 1х11 (30 зъба отпред и касета 11-42 зъба отзад) и спирачките Shimano BR-M615. Казано с прости думи, Hardy Ltd е велосипед, на който може да се разчита за много по-сериозно каране. Към надеждните компоненти може да добавим и „периферията“ с марка Cox, като е важно да отбележим, че дължината на лапата и на кормилото зависят от размера на велосипеда, т.е. не са слагани наред, а са индивидуализирани, за да паснат максимално добре на предполагаемия ръст на ездача.

Като стана дума за рамката, именно в тази насока Hardy Ltd изпъква пред много от своите конкуренти. И този велосипед може да се похвали с обичайните за този клас неща като хидроформовани и двойно изтънени тръби, конусовидно чело и вътрешен път за жилата на скоростите, но най-същественото нещо е геометрията и големият избор от размери. Концепцията на Drag включва както 27.5, така и 29-цолови колела. С първия размер се предлагат две рамки – S и М. С по-големите колела има още три размера – М, L и XL. По този начин най-масовият колоездач (с ръст между 170 и 180 см) има възможност да избира между двата размера колела, докато за по-високите или по-ниски карачи производителят залага на логичния и подходящ според него размер на колелата. Като дължина рамките са добре балансирани, а челният ъгъл е 68.5° при по-малките колела и 69° при 29-ките, което гарантира повече комфорт и увереност при спусканията и отговаря изцяло на съвременните тенденции.

За да осигурят лек вървеж на байка, Drag го доставят с колела Mach1 и гуми Schwalbe Racing Ralph.

1790 лв. от DragZone.bg


Drag C1 TE 2017

Малко са велосипедите в България, които могат да се похвалят с дългогодишната история на C1 и С2 – модели, които са наследници на Climber, един от най-продаваните твърдаци в историята на Drag, който макар да бе предназначен за Dirt Jump и 4Х, се превърна във велосипед, който хората ползваха по всевъзможни начини – от ХС до спускане. Е, в момента българският пазар е доста по-съзрял и подобни крайности вече не са правило, а изключение, така че моделът С1 TE заема своето по-специализирано място като младежки велосипед за скокове, но скритият му потенциал и здравата рамка продължават да провокират мнозина и към употребата му по пътеките и трасетата.

С оглед на своята целева аудитория, С1 е в ярък жълт цвят и с окомплектовка, която хем позволява цената да остане под 1000 лв., хем позволява байкът да бъде каран по предназначение. Компонентите не са скъпи, но много от тях са специализирани с оглед на Dirt скокове, форкрос трасета и пъмптракове.

Алуминиевата рамка е за 26-цолови колела и е подсилена във всички важни области, а геометрията се отличава с челен ъгъл 68° и сравнително дълъг, но много нисък преден триъгълник – двата размера, в които се предлага велосипедът, са 14.5 и 16.5 инча, което при велосипед за ХС или АМ/ендуро били най-малките размери, но тук всъщност са S/M и M/L. Къса задница, къса лапа и широко кормило допълват характеристиките, които са определящи за поведението на велосипеда при каране.

Ако ви влекат терените, за които е създаден C1 TE, в него можете да намерите своето добро начало на сезона.

999 лв. от DragZone.bg


Drag One Fixie

Като стана дума за ярки цветове, едва ли някой друг модел в каталога на Drag може да се мери с One Fixie. Създаден за колоездачи, които искат да блеснат с оригиналност, този байк е ексцентричен от замисъла до реализацията.

И тъй като не за всеки идеята за фиксирана предавка е достатъчно обсебваща, Drag добавят солидна доза практичност под формата на главина тип Flip-Flop, която дава възможност за избор между каране с фиксирана предавка или със свободен венец.

В оригиналния си вид обаче байкът е без спирачки – може и да е модерно сред почитателите на такъв тип велосипеди, но нашият съвет е да му монтирате поне една спирачка, за да го карате по-безопасно в града.

699 лв. от DragZone.bg

Етикети: , , , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>