Предложения от Bike Center | Твърдаци Cube от начален и среден клас

В последните години германската марка Cube се превърна в една от водещите не само на европейския пазар, но и на българския. Затова едва ли е нужно да обясняваме как съотношението между цена и качество при велосипедите им е на добро ниво – ако не беше така, едва ли щяхме да виждаме логото им толкова често по пътеките.


Голямата дистрибуторска мрежа и достъпната цена (особено като за чуждестранен продукт) превръщат байковете на Cube в чест претендент за покупка на нов велосипед, а когато става дума за моделите с твърда рамка в началния и среден ценови клас, те често се превръщат в логичен избор за първи планински велосипед на хора, които са решили да пробват карането по пресечен терен. Затова сега, в началото на сезона, ви представяме три такива модела, налични в магазини Bike Center.

Cube Aim Pro

С цена 899 лв., този твърдак се стреми да отговори най-вече на очакванията на новобранците, които тепърва ще поглеждат към пресечените терени в планината. Затова този модел няма как да блести с най-лъскавите части, но пък има добра основа – алуминиевата рамка е с класически дизайн, при който тръбите са формовани за постигане на добро съотношение между тегло, здравина и коравина. За повече красота и по-дълги интервали за сервизиране, жилата и маркуча за задната спирачка са вмъкнати в тръбите.

Най-важното нещо в един велосипед обикновено е геометрията – в това отношение рамката на Aim Pro, която се предлага в цели седем размера (три с 27.5-цолови колела и четири с 29-цолови), балансира между модерните тенденции (по-малък челен ъгъл – 69° при 27.5 размерите и 70° при по-големите 29″ колела) и класическата концепция за по-къс преден триъгълник, който да е по-удобен за по-кратките и лежерни карания, каквито се очакват от типичния купувач на подобен велосипед.

Както споменахме, окомплектовката е на базово ниво – вилката е SR Suntour XCT с метална пружина и 100 мм ход, скоростната система е Shimano Tourney с 3х8 предавки, а дисковите спирачки са Tektro. Много от периферните компоненти, включително главините и каплите, са със собствената марка на Cube.

Въпреки ниската си цена, Aim Pro тежи 14.3 кг, което в комбинация с ХС гумите Schwalbe Smart Sam би трябвало да осигури лек вървеж и по асфалт, и в планината. 

Линията Aim включва още няколко модела, които можете да разгледате тук: https://www.bikecenter.bg/catalogsearch/result/?q=cube+aim.

Cube Analog

Следващото ниво при твърдаците на Cube е моделът Analog. Той използва като основа същата рамка, което означава, че и тук е налице избор между 27.5 или 29-цолови колела, при това в няколко размера, така че всеки може да намери подходящите за него пропорции. Разнообразието от цветове пък позволява да оставите у околните по-крещящо или по-неутрално впечатление. 

Основната разлика спрямо моделите Aim е в окомплектовката. При Analog вече виждаме вилка Rock Shox XC 30 TK Coil със 100 мм ход и дистанционно заключване от кормилото. Още по-интересно е, че скоростната система с 3х9 предавки комбинира компоненти от сериите Altus и Alivio със заден дерайльор Shimano XT Shadow, макар и от по-старо поколение. Спирачките са Shimano BR-M315, а периферните компоненти са Cube и в цветово отношение допълват дизайна на рамките.

Всички варианти на модела можете да видите тук: https://www.bikecenter.bg/catalogsearch/result/?q=cube+analog

Cube Attention SL

Още по-нагоре в ценовата листа стои моделите Attention, които се предлагат в две различни окомплектовки, като по-скъпата (1649 лв.) носи добавката SL.

Това е и последното ниво в каталога, което използва тази твърда алуминиева рамка, само че тук тя е окомплектована с вилка Rock Shox Recon Silver TK SoloAir, PopLoc, 100 мм ход и задвижване Shimano Deore с 2х10 предавки и заден дерайльор Shimano XT. Спирачките отново са Shimano BR-M315, на линия са и периферните компоненти Cube.

Разнообразието от 27.5″ и 29″ велосипеди в различни цветове можете да разгледате тук: https://www.bikecenter.bg/catalogsearch/result/?q=cube+attention.


Тествай избраното колело и купи на място в 10 магазина в страната:

  1. София, жк. Гоце Делчев, бул. България №55-57
  2. София, жк. Редута, ул. Живко Николов №41
  3. София, жк. Младост 1, бл 1а.
  4. София, жк. Лозенец, ул. Богатица №20
  5. София, жк. Люлин 7, бул.Джавахарлал Неру, бл.752
  6. София, жк. Лагера, бул. Цар Борис III №100
  7. София, жк. Овча Купел 1, бул.Президент Линкълн, бл.107
  8. София, жк. Изток, ул.Райко Алексиев №3
  9. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 25
  10. Бургас, ул. Цар Симеон 102

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>