Winter Bike Duel 2018 – репортаж

Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в осмото поредно издание на зрелищното зимно велосъстезание Winter Bike Duel!

Събитието е уникално за България и региона и всяка година предизвиква някои от най-добрите родни колоездачи да се включат в оспорваната и атрактивна снежна надпревара. Състезанието се провежда в дуел формат с директна елиминация , а интригата се запазва до последния момент.

Победител при мъжете  в традиционния  Зимен Байк Дуел за първи път стана Павел Козарски, който показа много стабилно каране и в последния дуел успя да задмине опонента си малко преди финалната права. Втори остана Милчо Стоянов, а на трето място се класира Иван Кобуров.

Сред младите надежди в категорията на юношите най-добре се представи  Григор Вълчанов, следван от Иван Борисов и Николай  Желев. При ветераните на първото стъпало на почетната стълбичка се качи Милан Димов, а до него се наредиха Николай Желев и Вячеслав Николов.

Победителите в отделните категории получиха много парични и предметни награди, любезно осигурени от спонсорите на събитието – BMW България, Ред Бул, Анимал и хотел „Перелик“.

Състезанието се проведе по писта номер 7 в Пампорово, а трасето включваше скоростни отсечки, където се развиваше скорост от близо 70 км/ч, имаше  няколко скока и други интересни елементи. Събитието протече при отлична организация, а участниците останаха много доволни от подготвеното от организаторите трасе.

С Winter Bike Duel 2018 стартира плавният преход от сезон зима към сезон лято в Пампорово, а от курорта подсказаха, че за летните месеци подготвят много приятни изненади за всички посетители. След последните снеговалежи, включително и от днес, условията в ски зоната са чудесни, а сезонът ще продължи до Великден.

Реклама