Световни ендуро серии 2018 | 1 кръг | Ло Барнечеа, Чили

Сам Хил започна сезон 2018 така, както завърши предходния – като победител! Същото може да се каже и за Сесил Раванел, която показа, че колкото ѝ да тренират конкурентките ѝ, няма да им е лесно да свалят ендуро короната от главата ѝ.

Чили и Андите посрещнаха състезателите с много прахоляк и каменисти пътеки, по които сцеплението бе рядко срещано явление. И ако това не е достатъчно трудно, в рамките на двата дни имаше някои доста тежки етапи, включително чудовищният втори етап с дължина 11 км (най-дългия в ендуро сериите!) и денивелация 1793 м.

Това бе и етапът, в който Сам Хил излезе начело, след като в предишния бе завършил с минимална разлика зад Ричи Рууд. До края Сам спечели още два етапа, а в други два остана втори, което бе гаранция за успешното начало на сезона му. За сметка на това Рууд спука предна гума във втория етап и макар че спечели третия, не успя да навакса изоставането си.

Сесил Раванел бе още по-убедителна. Тя спечели всички етапи без четвъртия, където пристигна изтощена само две минути преди старта, след като спука гума в трансфера и изгуби време за оправянето ѝ.

Видеорепортаж от събитието можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=jNmHMrp-uGc.

Реклама


Мартин Маес също започва сезона добре с второ място.


Джаред Грейвс бе принуден да се оттегли заради счупена капла и съвсем не бе единственият с подобен лош късмет.


Анита Герик до момента бе един от малкото състезатели, които са завършили всеки кръг, в който са участвали. За жалост тази добра поредица бе злощастно прекъсната от падане в Чили.


Грег Калахан нарани глезена си при падане във втория етап.


Изабеу Кордурие успя да се пребори за второто място с Кати Уинтън, но и през този сезон основната ѝ цел ще бъде да достигне темпото на Раванел.


За някои от трансферите участниците бяха извозвани нагоре с пикапи.


Добър първи етап за Ричи Рууд, но още във втория той изпита с пълна сила обратите на съдбата – спуканата предна гуми за жалост реши състезанието не в негова полза.


Photos: Kate Ball, http://www.enduroworldseries.com/


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>