Shimano 2019: Новости в сериите Alivio, Acera и Altus

9-скоростните групи от начален клас на SHIMANO получават нов дизайн и детайли, заимствани от високия клас.


ALIVIO, ACERA и ALTUS, трите МТБ групи от начален клас на Shimano, получават леко, но ясно забалежимо обновяване, доближавайки се като излъчване и дори като функционалност до компонентите от по-висок клас на японския производител. По този начин Shimano се надява да направи планинското колоездене още по-приятно за хората, които тепърва ще откриват приключенията по пресечен терен.

Курбелите ACERA (FC-MT300-3) и ALTUS (FC-MT210-3/2) с черния си анодизиран цвят и новия дизайн на паяка добиват доста по-класен вид, макар по същество да не са променени. Вариантите с три венеца са 44-32-22T и 40-30-22T, а този с две плочи е 36-22T. На задното колело им партнират касети от серията MEGA9 LITE. 

Реклама

Друга важна промяна засяга главините – и в групата ALIVIO (HB-MT400-B/FH-MT400-B), и в групата ACERA (HB-MT200/FH-MT200-B) вече има главини за новия Boost стандарт (110 мм отпред и 148 мм отзад), което ще позволи внедряването му дори във велосипеди с доста ниска продажна цена. Така тези байкове хем ще станат с по-корави колела, хем ще бъдат по-лесни за надграждане с висок клас компоненти.

Спирачните лостчета BL-MT400 от групата ALIVIO заимстват доста елементи от дизайна на XTR, XT, SLX и DEORE и използват ръкохватки за два пръста. При ACERA лостчетата BL-MT200/1 са за три пръста, но въпреки това са с модернизиран външен вид и конструкция. И в двата случая лостчетата са подходящи за широк кръг потребители, включително и такива с малки ръце, тъй като отдалечеността им от кормилото е 75 мм и може да се регулира в рамките на цели 25 мм.

Накрая, но не и по значение, скоростните системи ALIVIO с 2х9 предавки ще се радват на нов преден дерайльор FD-M4020, чиито дизайн със странично люлеене позволява използване на по-широки гуми и по-добро превключване в комбинация с четири варианта за заклепване.

Всички компоненти ще са готови за доставки по магазините през юни 2018 г.

http://www.shimano.com/

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>