Термоклин Omsight Woolverine

Тъй като в статията за блузата от мериносова вълна със същото име вече достатъчно подробно говорих за качествата и предимствата на продукта, в тази втора статия ще бъда по-кратък, за да не се повтарям излишно. Блузата и клинът всъщност могат да бъдат разглеждани и като комплект, макар че аз лично до долната част прибягвах по-рядко, защото не всеки път имам нужда от чак такава защита за краката.

Продукт: Клин Omsight Woolverine от вълна мерино.
Размер: S
Тегло: 151 грама
Цена: 70 лв.
Продължителност на ползването: 2 месеца / 160 км каране + 3 дни друго ползване

Вълненият плат, използван при клина, е същият като при блузата. Той е достатъчно плътен и стегнат, но на краката може да се каже, че не усещах никакво боцкане – вероятно защото кожата ми е по-груба и самата тя е покрита с достатъчно „вълна“.

Важно е да отбележа, че ако блузата има компактна, но все пак не напълно прилепваща кройка, то клинът е доста по-стегнат и се опъна по краката ми като чорапогащник. Еластичността на плата е достатъчна, за да го обувам и събувам без проблеми и да не ограничава движенията ми, но все пак имайте предвид тази особеност и ако предпочитате по-отпусната кройка, поръчайте един размер нагоре спрямо нормалния за вас. За мен прилепването към тялото по отношение на клина е предимство, защото ми позволяваше лесно да сложа над него наколенките си или дълъг панталон – в този смисъл долнището Woolverine бе като втора кожа и не ме ограничаваше по никакъв начин. Дължината му е достатъчна, за да пасне и на сравнително нисък човек като мен (170 см), и на някой с поне 10 см по-висок, тъй като материята е достатъчно разтеглива, за да поеме подобна разлика.

Конструкцията е само с един шев, който е добре изпълнен и в нито един момент не съм го усещал и не ме е подразнил.

Както казах, клинът се комбинира безпроблемно с всякакви дълги панталони, но ви съветвам да прибягвате до това само в най-големите студове (т.е. при отрицателни температури). В диапазона 0-15 градуса бе напълно достатъчно да нося долнището на Omsight с къс панталон отгоре – в един случай реших при такива температури да карам с дълъг панталон над клина и може да се каже, че малко попрегрях, защото термобельото е достатъчно проветриво, но не може да се каже същото за панталона над него. За целите на пробата направих и един зимен пешеходен преход, при който вместо зимния си туристически панталон, облякох клина Woolverine и летен панталон над него – топленето беше напълно достатъчно и нито за миг не изпитах дискомфорт, дори при наличието на лек вятър на едно по-открито място.

Реклама

Подобно на блузата, долнището Woolverine не се вмирисва и съхне бързо. Достатъчно компактно е, за да го носите като резерва в раницата. Засега се проявява и като достатъчно здраво – казвам го на базата на това, че при няколко кресненски карания от коляното надолу клинът на практика бе незащитен и сигурно се е закачил в няколко драки, но засега не е пуснал бримки, нито пък се е скъсал.

И тук важи казаното вече за цената – 70 лв. е достатъчно добра стойност за подобна полезна дреха, но ако се свържете с Omsight чрез съобщение през Facebook страницата им (https://www.facebook.com/omsight/), можете да получите и намаление.

Заключение

Чудесен вълнен клин с универсална приложимост за хора, които искат да останат активни и през зимата – било чрез колоездене, ходене, зимни спортове или нещо друго. Долнището на Omsight е полезно и в онези много студени дни, когато стоите скрити вкъщи или в някоя хижа и не можете да разчитате изцяло на „Топлофикация“ или на други средства за отопление. Специално за колоездачи плътното прилепване на клина по краката е предимство, защото позволява лесно да сложите над него наколенки.

+

Woolverine има всички предимства на тънките вълнени облекла: топли приятно, проветрява се добре, съхне бързо и не се вмирисва лесно.

Кройката е стегната и плътно прилепнала, което при планинско колоездене е добре, защото позволява върху клина лесно да се сложат наколенки.

За контакти:

https://www.facebook.com/omsight/

http://omsight.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>