Нови и интересни продукти: мулти-инструмент All In

Наградата Design & Innovation, която бе присъдена на този продукт за 2017 г., е достатъчен повод да ви го представим, но дори без това признание, компактният комбиниран инструмент с име All In (в превод на български „всичко вътре“) е достатъчно интересен, за да го споменем с няколко думи.

Разнообразието от мулти-инструменти за велосипеди (а и по принцип за всякакви други хобита и занимания) е толкова голямо, че изглежда наистина трудно да се измисли някаква нова концепция. И все пак създателите на All In са успели да подходят творчески, започвайки от това къде да стои техния продукт. Бихте могли, разбира се, да го държите в раницата или в джоба си (All In е достатъчно компактен за целта), но това е само при положение, че нямате подходящи курбели, тъй като по замисъл този комбиниран инструмент влиза точно там (затова и името му е такова). А кои курбели са подходящи? Всеки модел с куха стоманена ос, която е част от курбела и е с вътрешен диаметър поне 21 мм. Материалът на оста е важен, защото кръглият край на дръжката на инструмента, който служи като тапа, е снабден със седем силни неодимови магнита и по този начин стои стабилно на мястото си, без риск от изпадане. С оглед на тези изисквания обаче излиза, че най-новите курбели на Sram с означение DUB няма да са съвместими с този продукт, защото използват алуминиеви валове.

Като предимства на тази интеграция на инструмента в курбелите All In изтъкват най-вече това, че няма риск да го забравите вкъщи, няма нужда да ровите из раницата и винаги ще ви е подръка и лесно достъпен. Особено за хора, които предпочитат да карат без раници (например състезатели), това може да е от особено голяма полза, но то не изчерпва всички достойнства на продукта.

Приспособимостта на продукта към различни ситуации също е впечатляваща. На практика All In представлява дръжка с накрайник за стандартни битове, като в комплекта са включени шест такива – шестограни 3, 4, 5 и 6 мм, Torx T25 и кръстата отвертка. За битовете има легла в дръжката, където те се закрепват стабилно. Ако сметнете, че тези инструменти не са подходящите за вас или са ви твърде малко, винаги можете да замените някои от тях с други, които отговарят на специфичните ви нужди, или да носите допълнителни битове (и дори преходници към други видове битове, например такива за гайки) в раницата си, т.е. можете да разширите значително функционалността на All In, и то без да се охарчите неприятно. За съжаление този мулти-инструмент не включва ключ за монтаж и демонтаж на верига, но пък и не всеки има нужда от такъв.

Реклама

Конструкцията на комбинирания инструмент All In е такава, че осигурява много удобно боравене с него – можете да го ползвате по начин, подобен на отвертка, или като дръжка с чупеща се глава, за да приложите по-голяма сила. Най-лесно ще добиете представа от следващия видеоклип:

За тези, които държат на добрия външен вид на велосипеда си, All In се предлага в няколко различни цвята (на дръжката), за да можете да го съобразите с цветната гама на байка и/или екипировката си.

Теглото на продукта е 115 грама с битовете (80 грама без тях).

Цената на този интересен продукт не е ниска – 87.90 евро, но не може да се отрече, че идеята зад продукта е добра и последващата експлоатация е евтина (т.е. докато дръжката е здрава, можете години наред да подменяте при нужда изгубени или износени/повредени битове, които можете да намерите дори в кварталната железария), така че всеки потребител трябва да прецени за себе си дали да направи за себе си първоначалната инвестиция.

https://www.allinmultitool.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>