Благо Ендуро 2018 ще е квалификация за Световните ендуро серии

За първи път българско състезание е включено в квалификационния календар на Световните ендуро серии и това е любимото на всички Благо Ендуро, което през 2018 г. ще се проведе на 20-21 октомври. В следващите редове можете да прочетете краткото съобщение на благоевградския клуб LFF, както по-дългото прес-изявление от организаторите на EWS.

Велоклуб LFF:

Щастливи сме да обявим, че състезанието по планинско колоездене Благо Ендуро 2018 бе oдобрено за кръг R42 от официалния календар за 2018 г. с  квалификационните състезания за Световните ендуро серии!

Реклама

Официално прес-изявление от организаторите на Световните ендуро серии:

Квалификационният календар за Световните ендуро серии вече обхваща състезания в 25 държави

Световните ендуро серии се доближават още повече до всеки планински колоездач, тъй като списъкът с официални квалификационни събития вече включва 50 състезания в 25 държави и на 4 континента.

Разширеният списък ще доведе духа на EWS на територията на още няколко държави, сред които България, Румъния, Хърватия, Полша, Швейцария, Колумбия и Словакия. Ще има също и състезание в Лесото, с което Световните ендуро серии за пръв път ще се докоснат и до африканския континент.

Петдесетте състезания ще позволят на най-бързите участници в тях да си осигурят вход за избрани от тях кръгове в Световните ендуро серии. Членуващите в Enduro Mountain Bike Association (EMBA) ще могат да трупат точки в тези стартове, като трите им най-добри резултата ще оформят сбора за квалификационната ранглиста през следващия сезон. Повече информация за това как ще се пресмята и оформя ранглистата ще бъде разпространена следващата седмица, заедно с още интересни новини…

Квалификационните събития бяха представени за пръв път през 2016 г. – тогава бяха 40 състезания в общо 18 държави. В резултат на участието си в тях около 300 състезатели получиха директен достъп до кръгове от Световните ендуро серии през 2017 г. 

Крис Бол, управляващият директор на Световните ендуро серии, заяви:

„Квалификационните събития бяха истински успех при въвеждането си и е чудесно да видим още повече от тях за следващия сезон. Желанието за участие в EWS с увеличава всяка година и квалификационните събития са чудесен начин да осигурят на състезателите, особено на любителите сред тях, ясен и честен път към участие в големите състезания.

Бяхме поразени от броя на молбите за домакинство на квалификационни състезания тази година и е чудесно да видим ангажирани толкова много държави – представителите на 43 нации, които участваха през изминалия сезон в EWS, показват глобална дисциплина стана ендурото. Страхотно е, че можем да предложим на толкова много хора шанс да участват в сериите и с нетърпение очакваме да видим новите състезатели, които ще успеят да се класират за EWS през 2019 г.“

Пълният календар с квалификационни събития можете да видите ТУК.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>