Данаил Ангелов „избухна“ срещу неуредиците в БКС

С това заглавие не гоним скандал или сензация. Спряхме се на него, защото който познава Данаил Ангелов от Concept Creative, знае, че е човек, който не си трае и даже понякога може би се изказва по-остро и „шарено“, но във всички случаи поне го прави искрено. Та и сега така…

Откакто бе избрано настоящото ръководство на Българския колоездачен съюз, Дани е част от него в качеството си на член на Управителния съвет. Няма да припомням всички перипетии, обжалвания и прочие неща, през които се мина, за да стане гласуваното на Общото събрание на БКС преди няколко години факт. Всички се надявахме, че след тези битки нещата ще потръгнат и, честно казано, в някои отношения те потръгнаха, поне на повърхността изглежда така. Имаше и проблеми – на тазгодишното Общо събрание са били повдигнати не един и два въпроса за съмнителни практики и за неща, които не е задължително да са направени с лош умисъл, но и не са съвсем както трябва – поне такова е мнението на част от клубовете. Имаше инициативни комитети, имаше отговори и обяснения от ръководството, имаше писма от Росен Ковачев във връзка с Европейското първенство, последва и отговор… За всички тези неща, ако са ви интересни, но сте ги пропуснали, можете да се разровите в рубриката „Спортни новини“ – старали сме се, доколкото е възможно, да отразяваме всичко и всички гледни точки. 

Сега думата отново взима Дани, разпространявайки чрез Facebook обръщение, обяснение или както искате го наречете – текст, от който става ясно, че той е депозирал оставката си като член на УС на БКС, че не е съгласен с начина, по който се случват нещата там, че за жалост няма да има ДЛОШ по ендуро (самото състезание Elevation 999 не е засегнато, доколкото националният шампионат щеше да е просто част от него, но по-малката част).

Както обикновено, няма смисъл да преразказваме нещо, което просто можете да прочетете в оригинал, така че копираме текста от Facebook. При първа възможност бихме публикували и отговор от страна на БКС, ако последва такъв.

Пак… или не… отново… Пиша като член на УС на БКС, който се чувства като пълен глупак, че повярва, че може да има промяна в мисленето, въпреки че съюзът бе поверен на човек със съмнителна репутация… Казах си – нали все пак има УС, нали все пак това не е авторитарен орган… Е – сбърках… Не повярвах на приятели, за което не съжалявам, въпреки че им се извинявам… Все пак трябваше да дам шанс. Уви… Не че алтернативата си струва… Дори напротив. Ама това е друга тема.

Всичко в името на планинското колоездене – включително и мои и на семейството ми средства. На този етап БКС дължи на семейството ми около 3500 лева, на приятели около 1000, а на мои контрагенти около още 5-6000 лева. Майната им на парите! Проблемът е, че улисан в спречкването си с всички, г-н Евгений Димитров остави на заден план най-важната част от колоезденето, а именно – че БКС е на клубовете, а за тях най-важно е да участват в ДЛОШ и в Световни и Европейски първенства. Всичко това в името на свещената крава на колоезденето – Обиколката на България… Затова си тръгнаха и предните, и по-предните, затова ще си тръгнем и НИЕ. Срам ме е, че се поставям в думата ние, но съм депозирал ОСТАВКАТА си още преди месец, но някак не му изнася на г-н Димитров да я разгледа и приеме на УС. УС, на който ходят 3-4 човека, а останалите им дреме на … Така няма да стане! По принцип! Управителният съвет не трябва да се избира анблок, защото в него влизат хора ей така, за да чешат егото си… Има хора, които не съм ги виждал, и такива, които един ред не са написали… Мълчанието на агнетата… Ама и кардиналът не струва…

Знам много, но ще си запазя всичко за следващото Общо събрание на БКС. Кое ме накара да изтрещя? За пореден път първото жертвено агне отново е планинското колоездене. След като на Общото събрание за приоритет беше прието ДЛОШ, участие на Европейски във всички дисциплини и на Балканско, се оказа, че не е точно така. Участието на Европейското по спускане бе „спонсорирано“ от Дани и Камен Недков, ДЛОШ по 4Х от Дани и Ема, Балканското по ХСО от Янтра-Исполин, ДЛОШ в Боровец от друг съвестен член на УС и с дългове към мои контрагенти, а на Европейско по ХСО не заминахме, защото не намерихме пари за пътуване (всичко останало бе покрито от Европейския колоездачен съюз)!!! На това му се вика ФИНАНСОВА ПИРАМИДА. Имаше една песен на Фил Колинс… Може лесно да припознаете някои хора начело, пък и глупаците в мое лице…

Та СТИГА ТОЛКОВА!!! Класиране за ДЛОШ по Ендуро този уикенд НЯМА да има. Въпросите към г-н Димитров… Защото съм се опълчил срещу крещящото НЕ-МОЖЕНЕ, съм наказан от Председателя на пирамидата. Всъщност сте наказани всички вие, барабар с мен… Надявам се да ме разбирате – НЯКОЙ трябва да каже СТОП! И ако чуете, като оправдание, че четири дни преди събитието не съм се явил на УС, за да „защитя“ нещо, което съм защитил още март, то смятайте, че наглостта в България е стандарт! Иначе състезание ще има и то напук ще се постарая да бъде епично!

Същевременно щяло да има пари за ДЛОШ (маратон) в Стара Загора (предполагам, за да усетя по-силно болката от наказанието… но пак ще повторя – наказанието е за всички ни, защото мисленето не е мръднало и със сантиметър…), ама кой ли в БКС да поеме ангажиментите да се случат нещата? Заплати не се плащат, по същото време има Обиколка, а аз няма да си помръдна пръста. Момчета от Стара Загора, не ме разбирайте погрешно. Нищо лично! По-долу ще дам контактите на Председателя, ама той ще е на Обиколката… Ако можете – направете нещо…

И по повод липсата на пари – някак си е странно за Обиколка да има от ММС, а за вътрешен и международен календар да няма. Факт е, че непрекъснато изскача някакво старо задължение, което спира изплащането на средствата, но е факт и че „борбата“ за тези средства е някак на заден план. А дългове се трупат – нови и нови… БКС е в практически фалит!!! Явно обаче, че или това работи за някой, или държавата е абдикирала… Което и да е – това е порочен кръг, в който нямам желание да участвам.

Добре е, че поне UCI състезанието в Боровец е една идея относително самостоятелно от този мъртвец, наречен БКС, че съм по-спокоен. Въпреки, че БКС трябва да изпрати съдии, а може и затова да бъда наказан… Ама тогава Председателят ще настъпи и други интереси.

Текстът завършва с мейла на г-н Евганий Димитров и с призив евентуални въпроси да бъдат отправяни към него. Тъй като подобна позиция неминуемо ще предизвика и гореща дискусия, можете да я следите във Facebook на стената на Данаил Ангелов: https://www.facebook.com/da.angel.98/posts/10154654325086581.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>